torsdag 23 oktober 2008

LjusdesignerI går så var vi och träffade ljusdesigner igen och gick igenom resultatet.
Vi bestämde att hon skulle beställa hem alla infällda lampor så att elektrikern skulle ha något att börja jobba med när han ska hit nästa gång, vilket blir när vi har fått på golvspånskivorna och reglarna till innerväggarna.

Det blev bla tre lampor från DesignLight som vi ska ha i sovrummet efter som jag kommer att hänga en del konst där och ytterligare några ställbara spottar till badrummet.
Allt som inte är inbyggt kommer vi att ta efter hand ex till allrummet på övervåningen så kommer vi troligen använda Bellalite´s ljusramp Apollo Lågvolt.
Spottarna som ska sitta i trappen har jag inte riktigt bestämt ännu. Det finns två val antingen Recto Verso XS från Deltaligth som har en halogenlampa eller Maxel's led lampa Wallsquare LED. Fördelen med LED är att de dra otroligt lite ström och jag är otroligt sugen på den men den kostar en slant extra mot halogenlampan från Deltaligth.

Alla strömbrytare och kontakter kommer att vara Eljo's Renova serie.
5 kommentarer:

Hanneles paradis sa...

Bra ljus inne och i trädgården är spännande.

Malin sa...

Avancerat med en ljusdesigner, det skulle vi också behöva till vårt stora vardagsrum hemma, jag behöver belyc´sning för konsten men tycker det mesta är fult eller snordyrt. Ska kolla in dina tips.
Hälsningar
/Malin

synne sa...

Det blir så fint när det är färdigt.
Tänk om man fick "modernisera" upp lite här med.....
Så är det när man hyr.
Ha det gott nu och njut av att det är början på slutet av veckan.
Kramen Synne.

huga sa...

Ser lovande ut! alltid jobbigt när det är extra dyra inköp för att resultera i extra billig drift ;)
lycka till i era val!

Familjen Eriksson sa...

Mmmm, Renova är fantastiskt fina (tycker jag eftersom jag har sådana också). Kom ihåg att det finns olika färger, Det kan vara snyggt att matcha med väggfärgen.
Vi har vit/grå i större delen av huset men på en fondvägg såg den för konstig ut, så vi bytte till svarta bara där och det blev kanonbra.

Kram