tisdag 29 april 2008

Derome Kryddor och Perenner


Underbara tulpaner!

Jag har haft några dagar bloggtystnad men det har varit så underbart väder och jag har haft fullt upp med hus, jobb, vara social med vänner och trädgård.

I dag har jag varit på Derome Kryddor & Perenner och för er som aldrig varit där så kan jag varmt rekommendera ett besök. Det var sista träffen för den Trädgårds design kurs jag gick för några månader sedan.
Derome har mängder med ovanliga perenner och inte alls samma tråkiga utbud som de stora firmorna har. Jag kom hem x-antal kronor fattigare, det blev Maria Tistel, Brokbladig kaukasisk förgätmigej, diverse kryddor - rosmarin, olika chili sorter osv, och massor annat.Jag är tvungen att visa lite detaljer från trädgården. Dammen var helt underbar i solnedgången.Dubbel vitsippa blommade överallt, det var nära att ett ex följde med hem men jag hade så mycket annat så det får bli till en annan gång.En otroligt vacker och enkel rosenberså bygd av impregnerade störar och armerings nät.... jag börjar få idéer till min makes fasa ;-)Vacker detalj i en rabatt!En gång med trampstenar i en rabatt... jag får ännu mer idéer till mina rabatter!Och så lite snickarglädje som jag inte kunde motstå.

I morgon bär det av till sommar stugan för valborgsfirande!


4 kommentarer:

ColonialEast sa...

Fantastiska vitsippor de där dubbla. Var det kul med trädgårdsdesign? Skulle också vilja gå en sån.

Fia sa...

Ja någon kan komma hem till oss å inreda vår tomt... finns några m2 att fixa... har inte så gröna fingar...

Tack för att du tittade in å lämnade namnet på färgerna.. Det blir demidekk för oss med fast varmgrå istället...

Ha en kanonmysig Valborg

synne sa...

Sådär ska jag nog göra med. Gå på mässor och utsällningar för att få ideèr. Här är det idè torka totalt. Vackra bilder var det ialla fall.
kram Synne :D

huga sa...

Oj vad jättefina bilder!
Dubbla vitsippor...oj så fina! de borde väl ändå gå överallt..typ häruppe!? Hoppas valborgen var trivsam!