onsdag 29 april 2009

Sååå mycket att göra kvar....
Takgipset i hallen på övervåningen är klar och efter bilderna är tagna så är det också spacklatIsolering är uppe och min händige make har gjort ett jätte bra jobb med att sätta upp inklädnaden runt takfönstret som blev jätte snyggt och det är inget färdigt kitt från Velux utan egenhändigt gjort.


I helgen så fick vi upp takgipset i klädkammaren och i hallen ovanför trappen och jag har spacklat klart allt i kväll.

Isoleringen har kommit upp på snedväggarna i barnkammaren. Ett väldigt bra tips som vi fick av några vänner som också håller på att renovera är att använda fiskelinan som man kryssar över isoleringen och fäster med häftpistol för att hålla isoleringen på plats och det fungarar ypperligt. Vi kommer att göra likadant för att få upp isoleringen i det stora rummet med snedtak upp till nock.

Ibland bör man inte göra listor för då inser man hur långt man har kvar... suck
Vi får se hur långt vi hinner på denna ambitösa list innan Minior beslutar sig för att komma till världen. Det som har högsta prioritet att bli klart är sovrum, klädkammare, trappan och barnkammaren i mest möjliga mån.


Kvar att göra rum för rum


Sovrum:
 1. Klä in takfönsterna klart, makens jobb som han inte tycker är så kul för tillfället ;-)
 2. Spackla klart rummet, påbörjat men inte klart pga avsaknad av inklädnad av takfönster + byggmaterial står i vägen.
 3. Isolera snedtak
 4. Köpa, vit lasera panelen och sätta upp takpanel. Eventuellt kommer vi att köpa färdiglaserat beronde på pris och det kommer bli samma som i sovrummet.
 5. Måla väggarna eller tapetsera, vi har inte riktigt funderat klart på måla eller tapetsera ännu men det ska bli en blågrön ton oberoende vad det blir.
 6. Lägga golvet och jag tror vi äntligen har hittat golvet vi vill ha efter mycket letande... men ni får ge er till tåls lite till

Klädkammare:
Klart så här långt - isolering av snedtak, takgips är upp och allt är spacklat

Kvar att göra:

 1. Måla väggarna vitt
 2. Lägga golv
 3. Sätta upp tak och golv lister
 4. Sätta upp inredning så att vi kan flytta in våra kläder.


Trappan:

 1. Måla om fönstret i trappan som har orginal färg, hemsk brun, sen huset byggdes
 2. Sätta upp trappbelysning i väggen uppför trappen
 3. Sätta upp trappan

Barn kammaren:
Klart så här långt: All spackling klart och takfönstret är inklätt.
 1. Köpa och vit lasera panelen till barnkammare och sätta upp den. Jag och maken är nu mera överens om vad vi ska ha! Jag kommer visa vad det blir i senare inlägg.
 2. Måla tak och väggarna vita och tapetsera en vägg. Jag ska visa vilken tapet jag har valt i ett senare inlägg.
 3. Köpa och lägga golv, det kommer att bli samma som i övriga övervåningen

Stora rummet/hall:
Jag vill att allt ska blir klart i det här rummet men det är nog väldigt tveksamt om vi hinner innan Minior kommer.

Klart så här långt: Nästa all spackling är klar på tak och väggar. Takgipset är uppe i hall delen. Färg och bets är inköpt.

Kvar att göra:
 1. Spackla klart trappschaktet så att ytan mellan över och undervåning är samma, usch det är verkligen inget r0ligt jobb och det tar sån tid = mitt jobb, som är påböjat men ej klar
 2. Betsa takbjälkar mörka, men en del förarbete måste göras eftersom det nog minst sitter 100 spik och häftklamrar i dem.
 3. Isolera snedtaket upp till nock med hjälp av fisklina.Panelen är köpt till det här rummet och den ska vitlaserars och sättas upp.Måla taket i hall delen vitt och väggarna vita i hela rummet + trappschakt.
 4. Eventuellt tapetsera en vägg där TV kommer sitta på, men vi har inte hunnit kolla runt så mycket ännu så det får nog komma i efterhand.
 5. Sätta upp fönsterfoder och fönster brädor i alla 7 st fönster och måla alla fönsterfoder.
 6. Köpa och lägga golv, det kommer att bli samma golv som vi har i sovrummet


I alla rum så ska tak och golv lister upp men det har jag inte ens tagit med nu för det får vi nog göra till hösten för vi kommer inte att hinna med.


Badrum:
Bad rummet har vi beslutat att först börja på till hösten/vintern/vår 2010 tidigast pga att vi inte hinner + den väntade tillökningen i familjen + ekonomin måste återhämta sig lite.

Men det som ska göras är följande:
 1. Klä in takfönstret
 2. Våtrumsspackla väggarna
 3. Sätta upp takgips och installera takspottar.
 4. Måla taket
 5. Måla väggar med primer och våtrums ytskick x-antal gånger, när det blir dax får vi läsa på lite bättre hur vi ska göra.
 6. Lägga in golvvärme och flyttspackla golvet
 7. Kakla väggar och golv.
 8. Installera duch, toa, handdukstork och handfat

Nedervåningen:
Samma gäller för nedervåningen som för badrummet, vi kommer inte att hinna få färdigt så vi får göra det här under höst/vår 2010 typ.

 1. Riva väggen mellan dagens vardagsrum och makens före detta kontor
 2. Göra ett stort öppning mellan hallen och vardagsrummet för att öka rymden i båda rummen
 3. Måla om väggarna i vardagsrummet
 4. Sätta upp vägg under trappen så vi får ett förvaringsutrymme för resväskor etc
 5. Lägga nytt golv i vardagsrum och hall.
 6. Tapetsera eller måla om hallen.

Är det någon i bekantskaps kretsen som är sysslolös och känner sig jätte sugen på att måla, sätta upp takpanel eller något annat så är ni hjärtligt välkomna när som helst!!


4 kommentarer:

Ika sa...

Skall ni ha klart nästan allt det där på 3 månader? Vi lyckas ju inte ens få bygglov på den tiden!! Kämpa o nej smabon har annat att göra hemma så han är inte sysslolös för det ;-)

Linda V sa...

Huh, det lät stressigt! Ett tips: Ni behöver inte prioritera barnrummet innan Minors ankomst. Han eller hon kommer nog ändå att sova i ert rum de första månaderna, det är så mycket spring i början och så ska det ammas och annat på nätterna.

Och ni planerar väl in tid för vila och återhämtning så ni inte jobbar sönder er till bebisens ankomst? Kram och lycka till!

synne sa...

Hej Jenny.
Det börjar ta form nu ser jag. Men som Linda V säger, ni måste nog ta med lite tid så ni inte jobbar ihjäl er innan Minior vill komma. När ska du ha föresten?

Nu ska jag dra täcket över näsan och sova. Trött som en strumpa.
Kramen på dig.
Synne.

Vimsingen sa...

Ni är så duktiga. Det är så spännade att följa er övervåning bli färdigare och färdigare. Kanske ni ska ha en lista på allt som är klart så ni ser vad ni faktiskt har gjort?
Trevlig helg,
Vimsingen