torsdag 23 april 2009

En skåps vara eller icke vara
I sommarstugan finns det här skåpet och även om det är stort, mörkt och brötigt så gillar jag det och sen har jag lite svårt att skiljas från det eftersom det har gått i arv i släkten.

Men den mörkbruna färgen är jag inte så förtjust i så vad säger ni om att förvandla skåpet till vitt eller en vacker grå färg som skåpet som skymtar på bilden nedan?
Det är nog inte ett projekt jag kommer att slutföra inom den närmsta tiden men kanske något som kan bli möjligt under senare delen av mamma ledigheten förhoppningsvis.

6 kommentarer:

Malin sa...

Alltid knepigt att måla över en orginal yta! Men och andra sidan kan man inte leva i ett museum...
Hälsar
/Malin

huga sa...

oja...vi har ett ganska liknade skåp här...mörk ek...till försäljning numera!
Men jag förstår att det är knepigt att skiljas från en släktklenod...men det lär gå mycket måla!! Om man nu inte förstör "ursprunget" med att måla över??? Om du förstår? Men å andra sidan är det ju ditt skåp så! Blev vi nåt klokare av detta?

Helt klart snyggare vitt.

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Vi har faktiskt köpt ett liknande skåp som ert och en matmöbel med stolar som också är snarlika den som finns på din bild. det har aldrig fallit mig in att måla det, men som di n andra bild visar, så ser det ju jättefint ut.

Jag har också läst "ikapp" lite och hade precis missat att du varit på blomsterkurs. Jösses vad roligt det låter och vilka fina arrangemang du åstadkommit!

Hoppas att du mår bättre nu med illamåendet, förresten....

Ha det gott

Ika sa...

Jamen det låter väl som en bra idé.

synne sa...

Här tänker man antikrundan....
Värdet på den gamla möbeln sjunker ju drastiskt om du målar den.
Försök få någon att se på det först ialla fall. Så du inte gör bort dig menar jag...

Hoppas det är bra med magen :D
Kramen Synne.

Linda V sa...

Jag tycker skåpet är snyggt som det är. Just nu ska allt vara vitt, men det vänder väl snart och då ångrar man nog om man målat över...