fredag 3 april 2009

Min make har sorgI dag har min make sorg....
Hans älskade gran har idag gått hädan efter ca 4 års bearbetning från hans kära hustru.
Min make har många goda egenskaper men en av dessa är hustrun inte så förtjust i - han är barrträdskramare, han tycker helt enkelt väldigt mycket om barrträden som står på våran tomt andra barrträd utanför tomten är det inte lika noga med. Granen var gigantisk och med tanke på att vårat hus och vedbod och grannens hus stod i vägen så tog vi hjälp av ett proffs som vi fick tips av från Ika kan själv. Tack Ika tipset var guld värt och trädfällar Hasse har gjort ett jättebra jobb.
Orsaken till att maken tillslut gick med på att ta ner granen var att toppen började luta oroväckande efter en storm i höstas och med tanke på hur vinden brukar ligga på så låg grannens altan i riskzonen.När vi ändå var i farten såg hustrun till att få bort en stor tall också som stod rätt utsatt för vinden.

Så i morgon får vi försöka ta oss upp tidigt och börja köra skytteltrafik till tippen för att slänga alla grenar. En snabb överslagsräkning när vi gick runt huset när vi kom hem efter jobbet var att det nog bli ca 8 släpvagnslass, så vi vet vad vi ska syssla med mellan 8-15 då tippen har öppet.
Veden får vi ta hand om en annan helg.

4 kommentarer:

Malin sa...

Jag håller med dig, väck med alla barrträd som inte är tvingande.
I vårt område är de "charmiga" tallarna K-märkta. med typ 20 på tomten ehmma vill jag ha väck alla på landet och få en lövträdssluttning.
Kram och trevlig helg
/Malin

synne sa...

Trädgårdsvandaler och sorg...
Låter illa. Men lavendeln kommer nog igen.
Det gör säkert haren med hihi...
Då är det nog värre med granen.
Men jag förstår att du ville ta bort den.
Det kan bli en dyr affär om den skulle blåsa ner.

Så nu lägger jag bort mitt dåliga samvete med andra ord.
Jag känner att bloggen började ta för mycket av min tid. Det blev plötsligt inte så roligt längre.
Tror jag jag kommit på en bra lösning nu. Får se hur det utvecklar sig. Men man måste hinna nått annat än att sitta vid datorn.
Går väl ann nu när man varit sjuk, men då orkar man inte hihi...
Just nu sitter jag och väntar på att en videosnutt jag tog ska bli klar på bloggen. Men det tar ju för sjutton en evig tid..Har bara försökt få ner den sen klockan halv nio ikväll....
Går upp och lägger mig snart tror jag...
Ha nu en fabelaktig helg. Njut av våren och kör gren och kvist till tippen.
De blir säkert flis av det.
Kramen en förkyld Synne.

Ika sa...

Härligt att höra att ni var nöjda med Hasse. Vi har med ett träd som vi behöver hjälp med bakom huset som växer i bergskrevor. Vanliga barrträd har vi tagit ner själva på tomten och de är tom redan upp eldade i kamminen.

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Jag måste säga att jag förstår hans sorg. Jag grät en skvätt när vi fällde eken på baksidan av huset, men det stod mellan den och havsutsikten. Nu har vi bara en ek kvar, på framsidan. Den tar iofs mycket av eftermiddagssolen men eftersom den har stått där i snart 100 år får den stå ett tag till:-)

Trevlig helg