onsdag 8 augusti 2007

Vånda inför färg val på huset!

Förvirringen är total och jag har färgvalångest av stora mått.
Det börjar dra ihop sig att bestämma färg på huset och det finns så mycket att välja på och jag vill ha allt förtillfället. Men jag kan inte måla huset i regnbågens färger för då blir både grannarna och jag galna och inte att förglömma mannen i huset.


Så här ser huset ut idag med fasad i Äggskal, foder och vindskivor i en blek grågrön, fönsterna är i antikvitt. Tyvärr har jag ingen bild av huset med bra färg återgivning.


The confusion is total and I have a major spell of colour choosing agony. We have to choose colour soon and there is so much to choose from and I want all of them for the moment. But I can’t paint the house in all the colours of the rainbow because then will both our neighbours and I become insane and not to forget husband in the house.
Like this does the colour of the house look to day.

Pi
cture: Jenny, our house

Vitt:
Det enda jag vet är att huset ska inte bli helvitt även om det är väldigt vackert så fungerar det inte när man bor i inlandet pga allt mögel som visar sig som ett pärlband runt huset.

White:
One of the things I know is that the house wont be white even if i thing it is beautiful. It dosen't work in this part of Sweden, paint starts to mold and a black spotted patten will show up around the hose in a couple of years.

Picture: House firm

Grått:
Grått blir det inte heller pga av grannen har precis målat om huset i en vacker grå nyans och vi kan ju inte härma dem

Gray:
It can't be gray due to both our neighours houses are gray and we can't copy them.


(Bild snodd från huskatalog)


Blått är vått:
Blått blir det inte pga att jag aldrig varit förtjust i blå nyanser på hus, fast det här grå huset med blå detaljer från granskapet är väldigt finnt

Blue is wet:
The colour wont be blue either due to I have never been fond of blue shades on houses. But this hous with blue details from the neighbourhood are lovely.


Picture: Jenny, from the neighbourhod

Grönt är skönt:
Jag är rätt förtjust i grönt och funderar på att byta så att fasden blir i en mörkare olivgrön och med ljusa foder i grått eller i någon nerbruten gul/organe färg och fönsterna förblir antikvita för bekvämlighetens skull.
Green are nice: I like green and is thinking about to change the facing to a darker oliv etone and have lighter window casings in gray or a yellow/ochre tone and the window remains in the present worm white tone it has today.


(Bild snodd från huskatalog)(Bild lånad från Alcro)


Jag ångrar så att jag målade fönsterna in antikvitt för två år sedan!!!

Jag är vansinnigt förtjust i när fönster som är målade i röda toner.

I regret that I painted the windows in a antique/worm white colour two years ago. I am so fond of red coloured windows.

(Bild lånad från Alcro)Rött är varmt:
En radikal förändring är att byta till engelsk röd eller faluröd på hela huset och måla foder i grönt eller grått.


Red is worm: A radical move it to change to English red or Falu-röd and painte the window cases in green or gray.


(bild Jenny)


(bild från någon färgleverantör)

Vackra hus för inspiration:


Jag tycker om fönsterfodrens skärning och försäker plantera ideén att vi ska göra likadant. Men de röda fönsterna får jag nog vänta å ca 5-10 år tïlls nästa gång det är dax att måla om fönstren :-(


Picture: Paint firm

Ett vacker hus jag såg ut med vägen i Småland
(Bild Jenny)


Är det någon som kan ge mig lite stöttning i färgfrågan och vad tycker ni?

Anyone that can give me support in the colour question and what do you think?
5 kommentarer:

Karin sa...

Jag tycker grått och vitt eller grått och rött (alltså rött runt fönstrena).

Jennie sa...

Jag har mejlat dig en bild med en färgsättning som vi funderar på. Annars tycker jag att bilderna över det gråa eller det vita huset är snygga. Sådana där solar i taknocken tycker jag ser lite konstigt ut, passar på typ hus med torn och riktigt branta tak. Har du inget ritprogram som du kan rita upp huset i?

Marie sa...

Hmmm nu har jag tvättat en sida på vårat hus som vi msåte måla om och jag önkar mig nu istället falurödfärgen som man inte behöver tvätta då den släpper ifrån sig färg hela tiden. Måla är ok men tvätta - fy f-n.....

Jenny sa...

Jag skulle gärna tänka mig grått men grannarna på båda sidor om oss har också grått i olika nyanser. Det blir för tråkigt med 3 grå hus på rad.

Jennie, jag har varit inne på den färg kombination som du mailade till mig, Ljusare hus något mörkare foder i grått och röda fönster men jag orkar inte måla om alla fönster igen efter bara 2 år.

Jag tror att det kommer i slut ändan luta åt att vi tar någon grön/grå nyans... men vi får se än är inget beslutat...

brodahl jahren sa...

Takk for å dele denne fin blogg. Din vanskelig jobb er lønner seg. Disse er svært ultimate post og gi denne informasjonen om huskatalog