måndag 13 augusti 2007

Takpannor


Picture: Jenny

Bilden är på ett hus som också har gjort ett taklyft i Götebogstrakten, men jag vet tyvärr inte vilket firma de anlitat.

Idag har jag träffat en av de mest generösa personer jag någonsin har stött på, det är paret som ville ha våra gamla takpannor. De låter oss låna deras byggnadasställning utan något som helt knussel. Med våran så räcker nu ställningen nästa hela vägen runt huset och det blir inte många meter vi behöver hyra, en utgift mindre.

Vi har valt att byta från svarta betongpannor till tegelröda takpannor från Zanda panna och på deras hemsida så hittade jag dessa uppgifter vilket helt klart gör livet lättare!

"En betongpanna väger runt 4 kg, en tegelpanna lite mindre. För ett tak på 140 kvm går det åt ungefär 1.500 pannor. Det är en del att bära. Om du begär taklyft placerar våra specialutbildade chaufförer ut pannorna direkt på ditt tak vid leverans. Du skall tillhandahålla två man för mottagningen på taket för att allting ska gå smidigt."

Jag blir så lättad över att det inte är några problem att få dem att lyfta upp pallarna med pannor för det är MÅNGA ton det handlar om.
The picture is on a house that has med a similar rooflift as us in the Gothenburg area.

Today I have met one of the most generous persons I ever meet, it is the couple that want’s our old roof tiles. The will lend us there scaffold with out any hitch. Together with our own the scaffold almost reach all the way around the house and it not many meters we have to rent.

We have chosen to change from black roof tiles to brick red and they company we are buying them from are going to help us with lifting them up on the roof. It is such a relief because other wise it had been many tons we hade to carry by our self’s.

5 kommentarer:

Lina sa...

Så skönt att ni får låna ställning! Det tickar snabbt till pengar!! Även skönt med lyfthjälp! Jobbar på NCC och på jobb är man bortskämd med starka karlar och maskiner..Hemma får man fixa det mesta själv....

Uppe på vinden sa...

Nu blir jag ännu mer imponerad, läste precis att du är dyslektiker i din presentation - å så skriver du en blogg på svenska & engelska!! Jättebra!!
Visst är det fantastiskt med alla snälla & hjälpsamma människor som man kan stöta på!!Lycka till med taket! kram!

Jenny sa...

Tänkte att det är lika bra att nämna det i presentationen för det är alltid folk som stör sig på stavfel och då kanske de har lite överseende.

Som tur väl är så har jag ingen grav form, läser obehindrat men stavar som en kratta och ser inte felen.
Men idagens läge så kommer man långt med alla underbara stavningsprogram ;-) ... och en fruktansvärd massa övning genom åren.

Karin sa...

Vilket jobb ni ska göra. Det är bara att försöka tänka på slutresultatet. Lycka till!

Skrotmaja sa...

Hej och tack för besöket... : ) Och tack detsamma förresten!

Vi ses igen hoppas jag!