fredag 17 augusti 2007

Blogg Pause - Sommarstuga och klassfest


Picture: Jenny


I helgen bär det av till Småland och sommarstugan och eftersom det inte finns någon internetuppkoppling där nere så får jag återkomma efter helgen. Det blir en välbehövlig paus i allt bygg fixande.

Fru Taklyft ska på Klassfest i den lilla ort hon är uppvuxen i Smålands mörka skogar, det är 20 års jubileum efter 9:an... nu kan väl nästan varenda kotte räkna ut hur gammal jag är...

Jag tänkte efter både en eller två gånger om jag skulle gå eller inte på Klassfesten. Det som gjorde att jag beslutade mig för att gå är att det inte är någon av de där ”klassfest” firmorna som arrangerar festen utan det är några eldsjälar från skoltiden som anordnar träffen och det gör att det känns mer personligt.
Funderingarna som cirkulerar i huvudet inför träffen är:
- Kommer man att halka in i samma mönster/ hierarki som var när man gick i skolan, ve och fasa i så fall!
- Kommer det bli en mätning på mellan folk hur bra de har lyckats i livet… usch


Får se hur det hela avlöper… en av mina bästa vänner från skoltiden ska också dit så vi får stötta varandra.

Bilden är på boysenbären som växer på baksidan av sommarhuset och när bilden togs förra gången vi var nere så var inte bären mogna. Jag hoppas innerligt att de är mogna nu och att inte fåglarna har tagit alla.
Jag planerar att göra paj av dem till alla byggjobbar under v37... "vägen till mannens hjärta är ju via magen" så med lite mat så kanske jag kan få våra byggjobbare vänligt sinnade så att det gör ett extra ordinärt bra jobb... vi får väl se om den "kvinnliga" listen fungerar ;-)

4 kommentarer:

Uppe på vinden sa...

Hoppas att du får en riktigt rolig klassfest! Är ju som du skriver; det kan bli gräsligt.... och det kan bli Underbart! Blir nyfiken på var du har dina rötter...eftersom jag bor i Hallands län & Smålands landskap.... Kram!

Lallis sa...

Men du verkar ju vara precis lika ung som jag;)
Ha så kul i småland!
Kram från Laila(som just hittade in till dig och trivs!)

linnea-maria sa...

Åh Klassträff, jag ryser inombords. Först gick jag inte på de där träffarna sedan när det var 15 år gick jag. En del hade förändrats mycket (däribland jag) och en del inte alls. Sen fanns det faktiskt ett gäng killar från min gamla klass som inte hälsade på mig och vände ryggen mot mig och jag fattade INGENTING. Vi som varken hade varit vänner eller osams. Förmodligen hade de suttit innan och snackat om alla, vad de sa om mig de vette fåglarna för jag har inte träffat dem sedan jag gick ut ur nian, någon måste vara väldigt långsint. Men det kan bli total kalkon eller så kan det bli jättekul!! Jag får önska lycka till

Nicolinas boning sa...

Hej där!
Tack för titten inne hos mig, och för dina snälla ord:-)
Jag kommer att följa ditt Taklyft med spänning!
Hoppas att du får kul på klassfesten...
Ktam/Birgitta