onsdag 29 augusti 2007

Utmaning av 8 vanor (ovanor)

Jag har blivit utmanad av Uppe på vinden att nämna 8 av mina vanor eller ovanor... beror på hur man tolkar det hela ;-)

1. Jag är en extrem tidsoptemist och kommer väldigt ofta i sista minuten eller försent och det gäller både privat och möten på jobbet vilket inte alltid är så poppis bland släkt, vänner och kollegor.

2. Snooz knappen på min väckarklocka börjar nog snart bli utsliten... den används nog si så där 4-5 gånger varje morgon med 7 minuters intervall... det hela slutar ofta med att jag lyckas somna om igen och att klockan ger upp och make får ruska liv i mig. Min morgon trötthet är vida beryktad....

3. När jag ska ut och resa och måste passa en tid tidigt på morgon ex flyg eller tåg så ställer jag maniskt 3-4 väckarklockor till min mans fasa (hans nattsömn blir lidande av allt oväsen de för) ;-) och eftersom jag är så stressad över att jag kanske försover mig så vaknar jag minst 3 gånger den natten.4.Det händer väldigt ofta att jag slocknar bredvid mannen i TV-soffan på kvällarna och han får ruska liv i mig och mer eller mindre leda mig till sovrummet pga att jag är halvt medvetslös och om han inte hade gjort det så hade jag fortsatt att sova på soffan till morgonen... hmm ...det här med sömn verkar vara en röd tråd i mitt liv. Den här klockan som jag hittade hos Kajplats13 skulle verkligen passa på mitt nattduksbord.

4. Jag går så ofta jag kan en runda i trädgården när jag kommer hem från jobbet och bara njuter. Det är som en lisa för själen och min form av meditation.

5. Har alltid radarn ute efter att göra ett fynd oberoende om det är i klädaffären eller på en loppis och är inte rädd för att pruta... denna egenskap har jag fått efter min mor.

6. När jag sitter i telefon så måste jag ha penna och papper för att kunna sitta och klottra telefonklotter i mängder.... det är mitt sätt att få små utlopp för min kreativa sida i miniformat... ni skulle se mitt anteckningsblock på jobbet ;-)

7 . Jag klarar inte av att lyssna på Luringen med Morrgongänget när jag kör till jobbet på fredagar utan byter alltid kanal när jag hör att den är... jag tycker så synd om de människor som blir lurade i etern... Har aldrig tyckt om när man driver med någon på dennes bekostnad.

8. När jag koncentrerar mig och sitter och funderar så pillar jag mig alltid i håret. Folk måtte tro att jag har löss eller nått...

Hmm vilka ska jag skicka vidare till.. det var inte lätt att välja + det är många som redan har blivit "tagna", därför halverar jag antalet från 8 till 4 för att göra livet lite lättare för mig...
De som kan känna sig manade är:
Kansiga Mamman
Skrot Maja
Poppins Trädgård
Linnea på landet

6 kommentarer:

Skrotmaja sa...

Ha-ha...kul att läsa : ) Tack för utmaningen! Jag måste verklgien fundera lite över vad jag skall hitta på att skriva. Har så många ovanor att det är svårt att välja ;-) KUl att du läser min blogg! Jag brukar smyga in hit också emellanåt!

Ha en fin dag. Kram!

linnea-maria sa...

Hejsan
Tack för utmaningen jag ska försöka komma på 8 (o)vanor, jag är inte vanemänniska utom frukosten kanske...Dags att börja fundera...Jag kliar mig också i håret... :-) Ha det så bra så länge så får du hålla utkik efter vad jag skriver. Kram//linnea

Uppe på vinden sa...

Det här var rolig läsning!!! Ja du det där med färgval är inte lätt.....Hoppas ni hittar rätt, det är fina myanser ni visar!! Kram!

Poppins sa...

Kul att läsa om din (o)vanor. :D Det gör att man blir lite mer bekant med dig. Tack för utmaningen, jag ska bita tag i den så fort jag kan.
Den där väckarklockan hade passat in på min mans nattduksbord...
kram

Kaisa sa...

Va...Du fick med Jenny i ett nötskal...klotter,håret och tidsopptimist var verkligen mitt i prick.Kaisa

Ellinor sa...

Haha.. vi är systrar i familjen morgonmonster. Pruta är jag däremot kass på men däremot håller jag med dig till fullo vad gäller att göra sig rolig på andra människors bekostnad.