måndag 27 augusti 2007

Regnrännor och stuprör - färgval

För alla nyfikna på färgproverna på huset så kommer det bilder i morgon kväll, det har varit för mörk när jag äntligen har haft tid att måla och fotografera.

Idag står inte maken högt i kurs... medan vi höll på att bygga ställning idag så lyckades han klämma mitt långfinger och detta efter att jag sagt att det är nog inte så smart att göra på det här sättet men det manliga egot kunde inte ge med sig ;-)
För tillfället har jag en prinskorv till finger.
Som hämnd har han fått fixa maten tills i morgon, jag är ju svårt handikappad... ;-)

Eftersom vi byter färg på takpannor och huset så vill vi också byta från svarta takrännor och stuprör till en annan färg.... och så var vi där igen... färg val denna eviga ångest ;-)
Hängrännor och stuprör kan smälta in i husets fasad. Eller tvärtom sticka ut och tillföra färg och karaktär och allt är beroende av vad vi ska ha för färg på huset.

De gammaldags regn rännorna var rätt finurliga, den här urholkade stocken hängde på väggen på Linnes födelse hem i Råshult.


Eftersom taket kommer att bli tegelfärgat så lutar det åt att regnrännorna och stuprören blir tegelfärgade. En stor nackdel med det är att det inte finns hemma som hyllvara i de vanliga byggvaruhusen utan det är en beställningsvara och det blir något dyrare.

Maken röstar för vitt medan jag är bra sugen på tegel- eller röd-färgade rännor. Vi får se vad det blir i slut ändan;-)

5 kommentarer:

Lallis sa...

Aj , aj. Blåser på fingret.
Vilka häftiga rännor:)
Ska bli kul att se färgproverna sedan. Kram Lallis

Uppe på vinden sa...

Hoppas att ditt finger är bättre idag!! Väntar med iver på färgproverna! Kram!

Uppe på vinden sa...

Hej! Har något åt dig på min sida! Kramis!

Jenny sa...

Fingrarna mår bättre idag och är inte lika svullna längre, men långfingret har en ful röd/blå ton som det nog tar ett tag för att försvinna. Tack för omtanken!

Uppe på vinden jag är hedrad att du skickar mig en utmaningen av 8 vanor/ovanor. Jag får fundera lite och återkomma med ett svar.

Marie sa...

Hej Jenny. Magnus letar alternativ till hängrännor till taket under balkongen (så nu får jag väl en stock att titta på :)

HJM har vettiga priser på plåt (hängrännor) och är inte dyrare än Bauhaus/Hornbach/K-rauta och har dessutom duktig personal. Rekommenderar dom!