tisdag 18 november 2008

Sakta men säkert

Medan jag har legat på sofflocket har maken och svärfar varit flitiga och börjat lägga golvetspånskivorna på övervåningen. Svärfar som är en riktigt krutgubbe på 82 bast har kämpat på nästan helt själv medan maken har fått skjutsa mig till sjukhuset stup i kvarten och eller varit för att besöka mig där under de senast 2 veckorna. Nu är ca 1/3 del av golvet lagt så det känns som om vi trots allt långsamt är på väg så det finns ändå lite hopp.

Tillägg lite senare: Glömde att säga att maken har dragit all tele- och data-kabel och dragit upp ventilationen så nu är det nästan fritt fram att lägga resten av golvet. Det vi måste göra innan resten av golvet kan läggas är att ta upp hålet för trappan.


16 kommentarer:

Anonym sa...

Va roligt när det går framåt. Super mysigt kommer det nog att bli. Se potentialen :-)
Kramar från www.projektbjorkbacken.blogg.se

Vimsingen sa...

Stackars dig! Jag har själv haft gallstens anfall (och opererat bort gallan) så jag kan säga, jag vet hur det känns och det är minst sagt inte kul.
En liten fråga; drar ni delar av el och ventilation själv? Maken funderar på det med bistånd av släkting som är elektriker.
/Vimsingen

Taklyftet sa...

Projektbjörkbacken: Tack för de uppmuntrande orden!

Vimsingen: Vi beslutade oss för att anlita en elektriker för att dra alla el pga tidsbrist, ursprungs planen var att maken skulle göra det själv och bett en elektriker bara koppla in elen när allt var draget. Maken har kunskap så det räcker för att klara det själv egentligen. Däremot bestämde vi att han skulle dra alla data- och tele-kablar och rör till det viktigaste av allt (enlig min man:) hemma biosystemet, så att vi slipper ha synliga sladdar som vi har nu.

Där mot vattnet har vi anlitat en rörmokare för där har ingen av oss tillräckligt med kunskaper.

Ventilationen dra maken själv, men vi kommer att be en ventilations firma komma hit och ställa in det hela så det fungerar jämt i huset.

Lycka till med dina funderingar!

Malin sa...

Krya på dig, gallan ska visst vara djävulskt. Tur ni har svärfar
Hälsar
/Malin

Vimsingen sa...

Tack!
Här kommer fler frågor
Ska ni ha golvvärme eller drar ni rör för element? Vi var först inne på golvvärmen men börjar överge den tanken. Detta mycket pga. av att vi inte har golvvärme i nedervåningen och vi har blivit avrådda att lägga golvvärme av flera byggfirmor enbart på ovanvåningen.
/Vimsingen

Taklyftet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Taklyftet sa...

Tack Malin för din uppmuntrande kommentar.

Vimsingen:
Vi har valt att ha element även om jag tycker de är fula, men det finns ju elementskydd som är rätt snygga :).
Det var maken som drog i den biten, vad vi har hört är det inte lika värme effektivt att ha golvvärme i bottenvåningen. Sen var det en konstnadsfråga, det är rätt dyrt att lägga in golvvärme jämfört med element. Hade vi valt golvvärmor så hade vi fått valt helt annat golvmaterial än spånskivor.
Om ni har värmeväxlare är det också något som ni också måste ta hänsyn till.
Ring till en rörmokare och kolla vad han tycker, för jag vet ärligt talat inte vad som är bäst, men räkna med att det är dyrare.
Det enda rum vi kommer att ha golvvärme i är badrummet, men även där kommer ett litet element att sitta.

synne sa...

Men snälla du, så här kan du inte ha det.
Du måste få tid för en operatin och det snart.
Det gör nått så djävulskt ont att få ett gallstensanfall, och du har haft två nu i löpet av en kort tid....
Håller tummarna. Det måste gå att ordna.

Så skönt med en svärfar som orkar och vill hjälpa till.
Vad gjorde man många gånger utan vänner och familj?

Nu önskar jag dig god bedring och hoppas du får den hjälp du trenger.
Kramen Synne.

Maria sa...

Ligg du kvar på sofflocket till du blir helt frisk (får en tid för operation)

Vilken tur att du har en sådan krutisgubbis i svärfar. Det ser ju ut att gå undan nu:)

Kryapådig kramen Maria

Hanneles paradis sa...

Det ser bra ut.

Anonym sa...

Vad härligt att det går framåt, åtminstone med bygget. Vad gäller gallstenen så hoppas jag verkligen att du snart slipper besvären! Ha en skön söndagskväll!

Vimsingen sa...

Hur är det med dig? Det har varit så tyst här inne så att man börjar bli orolig.
Många kramar
/Vimsingen

huga sa...

Men kära nån!! Du har verkligen otur! Hoppas nu att det går fort med operation-så här lagom innan jul...men vad göra?? Har tagit till mej ditt råd från tidigare i höst, jag går nu hos psykolog efter alla sorger och sjukdommar..
För övrigt så ser er övervåning lovande ut! Kanske kan kännas lite småmysigt att ligga o lyssna på deras byggstök åxå..? ;) Krya nu på dej KRAM!

ColonialEast sa...

Men åhh vad du fått vara med om mycket den senaste tiden! Måste vara superjobbigt. Håller tummarna att du blir riktigt frisk och kry snabbt!!! Kram!!

PS. Nu ligger ni ett steg före oss i bygget. Vi ska börja lägga golvspån nästa vecka, så vi är nästan exakt i sync. Ska bli kul att följa hur det går för er!

Merja sa...

Hoppas att du är på bättringsvägen och mår bättre! Låter tufft när jag läser dina gamla inlägg.Jag var ju borta där ett tag..utan dator så jag har inte hängt med alls.
Ni jobbar på förstår jag. Tur ni får hjälp av krutis;)
Sköt om dig!

huga sa...

Hallå...hur går det med allt??
Hoppas du mår bättre.Sänder en krya på sig kram!