fredag 6 mars 2009

Ritningsmiss
Vi har insett att vi har gjort en ritningsmiss när vi granskade ritningarna innan vi godkände dem till taklyft firman. Både jag och älsklingen hade en bild för oss att vi ville ha det som bilden till höger men det vi fick är bilden till vänster, en ful stöd balk mitt emellan fönsterna. Vi har funderat på att ta bort den men då måste vi sätta dit en stödjande limträbalk uppe på vinden och får ritningarna omgjorda och det hela hade kostat ca 15-20 000 och det har vi konstaterat att det inte är värt.

Så efter lite funderande så hittade jag bilden nedan som jag själv la in i bloggen 2007, så just ny funderar vi på att helt enkelt "klä" av takstolen så att den syns fullständigt istället och måla den vit. Det blir mycket luftigare än att klä in den med gipsskivor. Jag hoppas verkligen att slutresultatet blir ok...
9 kommentarer:

Vimsingen sa...

Så blir det ibland, men jag tycker inte alternativ två är så dåligt det heller.
Trevlig helg,
Vimsingen

Ina sa...

jag tycker det är läckert med "avklädda" balkar.. det blir rymt i det med.. och bilden nr 2 tycker jag är välidigt snygg!

kram Ina

Anonym sa...

Attans vilken osis! Jag har faktiskt aldrig sett en avklädd balk på vägg/vid fönster förut. Tycker att det förslaget såg riktigt bra ut. Hoppas det löser sig för er!

Mia

Cindy sa...

Jag tror det blir super fint ändå. Men förargligt när det inte går som man tänkt. Kram

Malin sa...

Jag tror att det blir bra så med, men visst är det märkligt hur mna än tänker och planerar så blir det en och annan miss.
Trevlig helg
/Malin

Anonym sa...

Jag tycker helt ärligt att alt 2 är mkt snyggare!!! Ni kommer sedan att vara glada att d blev som d blev, kul att följa er!!!

Ika sa...

Den sista bilden var skit bra att du visade. Tycker det är så svårt att hitta bilder där man ser att de har en mkt lågt väggliv. Vi lär ju få ta bort våran balkong/utskjut som ger allt ljus så detta kan mkt väl vara en lösning.

Trevlig helg!

Ps. Blir så glad när du har gjort inlägg o det behövs nu.

MrsUniversum sa...

Vad säger brandskyddsmyndigheten? Kanske ska takstolens stödben målas med brandskyddsfärg om den inte kläs in med gips...
Lycka till hur som helst!

synne sa...

Hej Snuppa.
Har inte glömt. Bara varit lite dålig en tid.
Orken tryter emellanåt. Men nu är jag på gång igen.

Det kan nog bli bra när du gör som sa, svårt att säga nått annat egentligen för man ser det ju inte i verkligenhen. Men jag tror på ditt förslag.
Missar kan det bli både här och där och det är inte skoj alls.

Nu får ni ha en kanonhelg.
Själv ska jag äta frukost.
Kramen Synne.