tisdag 24 mars 2009

En underbar helg och massor gjortHelgen som gick var helt underbar solen sken som vi hann njuta av och vi fick massor gjort.
Maken ägnade sig att att trixa och fixa med att klä in den sista biten av södergaveln med halvmåne fönstret. Han svor en hel del men till slut så fick han till det riktigt snyggt och allt är nu gipsat så nu är det bara för mig att spackla den sidan också.


Vi har tyvärr ett till tråkjobb och det är att få till inklädningen av alla våra 7 st takfönster... suck jag hatar att hålla på med sådant pilljobb som kräver massa måttande på väldigt exakt nivå. Det är tur att respektiven och jag kompletterar varandra för han avskyr att spackla och måla och det är ett jobb som jag tycker är helt ok och gör gladeligen bara jag slipper mät jobben för det blir alltid fel av någon anledning.... det måste var fel på tumstocken eller är det jag som är för otålig ;-).
Så jag har nu mer gjort av med en 10 kg hink med spackel och har var iväg och köpte en till i går för att kunna fortsätta.Bild: lånad från myrecipes.com

Sen så hann vi städa och skita ner hela huset igen.... för tillfället känns det nästan lönlöst att städa för sedan vi tog upp hålet till trappen så yr dammet över hela huset och det blir dammigt och hemskt på noll tid.
Som avslutning på det hela så dammade vi av grillen och grillade kalkonbröst och det blev för underbart gott! Jag var först lite skeptisk för ex kyckling bröst har en tendens att bli torrt men inte kalkonen inte utan den var helt underbart saftig och god.
Vi lät den ligga några timmar i en Mesquite marinad från Kroger vi köpte med oss från barbecue förlovade land USA i julas.

Om ni vill test själv så är receptet följande på marinad Mesquite som passar perfekt till kykling, kalkon, fisk eftersom Krogers färdig gjorda marinader inte går att få tag på i Sverige.
  • 1/4 cup olive oil
  • 1/4 cup rice wine vinegar
  • 1/8 cup red wine
  • 2 teaspoons minced garlic
  • Juice of 1 lemon or lime
  • 1 Tablespoon granulated white sugar
  • 1/8 teaspoon salt
  • Freshly ground black pepper to taste
  • Additional red wine


Pam, thanks for the barcecue book you gave Stefan it was realy handy this weekend when we grilled turkey!

3 kommentarer:

Ika sa...

Måla kan jag göra, spackla jo men slipa bläää. Bruka ha massa lust i början av alla sånna jobb men slutar jag av nån anledning.

Malin sa...

Marinaden låter härligt, den ska jag pröva!
Hälsar
/Malin

huga sa...

oo vad jag känner igen utrustningen på bilderna....som här för ett år sen!
den händige låter hälsa att den finurliga väggslipen (den gamla, ärvda) du har på bilden visst går att köpa på välsorterade järn/färghandel!
(gissa hans jobb)

Marinad tipset tackar jag för! Kalkon kanske alternativet i dagarna med farlig kyckling...!