fredag 16 maj 2008

Min trädgård i Småland


Påskliljorna blommar i vägkanten utanför staketet.

Förra helgen var jag vid min sommarstuga och jag tänkte visa lite trädgårds bilder för mitt eget minnes skull, bla för att komma ihåg vad som jag ska gräva upp och ta med mig hem.Vårkrage och penninggräs kompletterar varandra så vackert.
Jag tror att det är ett prydnads körsbär men jag är inte säker som blommar så vackert.Min mors blåsipper rabbat under och efter rensning av ogräs. Jag upptäckte att sorken har minerat hela rabatten så att många av plantorna hängde i luften och var döende. Blåsipporna är helt underbara på våren hela sidan av huset lyser blå. Tyvärr har jag ingen bra bild på det.


Äppelträder stod i full knopp.


Stjärnögan och bakom den rosa nunne ört, blommar för fullt i en rabatterna.


En vacker tulpan som har fått vara i fred för rådjuren.


Penninggräset blommade för fullt på väst sidan av huset.


Den stora gröna plantan till vänster är en gigantisk sort av Klippstånd som får nästa 2m höga blomster stänglar. De gula blommorna är riktiga fjärils magneter.
Någar tulpaner och massor av förgätmigej.En gul kejsar krona som blommar ståtligt.

Nu ska jag ut och måla färdigt foderna till framsidan och veranda räcket så att det kommer upp någon gång.

Ni får ha en underbar helg!


2 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Uj va mycket blomster..himla fint. Den där kejsarkrona var ju så fin, har aldrig sett en sån förut vad jag kommer ihåg (o det hade jag nog kommit ihåg) Är de svåra att vårda? Bra helg på dej med! Kram P.

Taklyftet sa...

Eftersom rabatterna mer eller minder får klara sig själv vid sommarstugan så kan jag nog säga att de är väldigt lättskötta.
Jag får erkänna att jag inte ens visste att jag hade den gula kejsarkronan. Det är min mamma som har planterat allt i trädgården och eftersom hon gick bort för några år sedan så är det hela tiden överraskningar som dyker upp hela tiden i trädgården.