måndag 19 maj 2008

FönsterfoderI dag åkte jag hem tidigt från jobbet för jag ville börja med veranda räcket, men tji fick jag för det började regnade när jag kom hem. Nu sitter jag och otåligt väntar på att det värsta regnovädret ska passera förbi.

Igår var äntligen fönsterfoderna på ena delen av framsidan färdiga.
Ovanför den överliggande delen så finns en bräda som ska sköta avringningen. På den här sidan huset skippar vi avriningsplåt eftersom takfoten skyddar plus att den här sidan av huset inte är så utsatt. Jag frågade på Abi-trä vart listerna kom ifrån och de sa att det var en träfirma i Dalarna vid namnet Vabö eller Wibe men jag hittar ingen information på nätet om dem. Är det någon som vet mer om dem så får ni gärna lämna en kommentar.Så här ser det ut framifrån, nu är det bara mina gamla ärvda Grythyttan stolar som behöver få sig en renovering.
Även ytterdörren har fått sig en sista strykning i helgen och är också färdig.
Det är så skönt att bli färdig någonstans och det är jätte kul att äntligen börja se slutresultatet.

3 kommentarer:

huga sa...

Jag gratulerar dig till färdigheterna! både i fingrar och resultat :) Visst är det skönt när det blir klart mer o mer....!!

ColonialEast sa...

Det ser verkligen jättehärligt ut! Vad fint det blir nu när det börjar bli klart. Vi har ju vårt arbete kvar vi ...

kikaki sa...

Hej !
Skulle bli väldigt tacksam om du kan ge info om tillverkare av överliggare till fönsterfoder och färgnr på fasad och fönsterfoder.

Tack på förhand!