torsdag 29 maj 2008

Makeover


Före


Efter

Jag har gjort ytterliga en rabatt makover på baksidan av huset. Vid ena sidan av fåra fula stenmur fanns en lite och dåligt skött rabatt. Nu mera är den ca 50-60 cm större och har fått lite nya plantor ex Myskmadra, Såpnejlika, Glim, höstflox i olika färger, pion, axveronika, och en hel del till som jag fick på plantbytardagen som jag inte har en aning om vad de heter.
Det återstår att se om det blir snyggt ihop men skulle det se tokigt ut så är det inte värre än att man gräva upp någon planta och flytta på den till hösten.
Stenmuren som skymtar bakom rabatten är ett annat sorgligt kapitel som måste göras något åt någon dag.och den här gigantiska stenen låg så klart mitt i rabatten på 10 cm djup. Efter lite övertalning så hjälpte en motsträvig make mig att få väck den (detta var före han bröt handen) och nu ligger den i häcken till jag kommit underfund med vart jag ska göra av den, kanske kommer den återvinnas i den nya stenmuren framöver.

Maken är fortfarande inte färdig från operationen och jag blev hemskickad av IVA sköterskorna, så nu sitter jag otåligt och väntar här hemma. Funderar på att bege mig ut och målatvätta södersidan och baksidan så jag sysselsätter mig och skingrar tankarna. Fast jag kommer att hålla mig på markplan för höjden av otur skulle vara att jag också trillar ner och skadar mig.


1 kommentar:

synne sa...

Det blev bra den där rabatten. Får lite inspiration att börja gräva hemma med.....
Tror jag ska ut och göra det nu...
Kram Synne:d