onsdag 14 maj 2008

Fönsterfoder och dagens hjälteI går var jag iväg till Abi-trä igen och jag kan bara konstatera att jag har en person som är värd att kallas dagens hjälte. Gunnar på Abi-trä ägnade en och en halv timme på mig och svarade på mer eller minde dumma frågor och för hans tålamod och enorma hjälpsamhet så är han värd att kallas dagens hjälte.

Jag kom där i från med nya fönsterfoder och special fasade brädor som ska vara överliggare som han gjorde åt mig. Utöver det så fick jag med mig det nya räcket till entré verandan. Ovan kan ni se resultatet av fönsterfoder inköpet, brädorna är bara provisoriskt upp spikade för att jag ska få ett hum om hur det kommer att se ut. Jag känner mig så stolt för jag har själv sågat till allt och det fick rätt proportioner på första försöket.
Veranda räcket kommer att monteras inom de närmaste dagarna så det får ni se vid ett senare tillfälle.

7 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Det blev ju jättefint, gillar framförallt "överliggaren", heter det så? Skitsnyggt iallafall, Kram P.

Anonym sa...

Riktigt snygg överliggare. Funderar på något liknande själv. Vad kostar en sådan profil per meter. Har den något produktnamn, typ nr?

/Mvh, Anders
anders.martinsson2sorman.com

huga sa...

ah! den är rätt lik den vi har ovanför våra fönster! snyggt...;)
jag förstår att det känns oerhört duktigt att klara av allt det där själv! det är inte lätt...grattis!

synne sa...

Härligt att få till det man vill. Blir fina fönster tror jag...
Har en undran. De botaniska tulpanerna du visar, är det lök du köper eller får man inte tag i den sorten här?

Taklyftet sa...

Kul att ni tycker fönsterfoderna blir snygga!

Tinnar och torn: Jag vet inte om de heter överliggare får jag erkänna men det låter bra ;-)

Anders: Tyvärr har jag inget produkt namn eller typ nr utan jag tror att detta är något som Abi-trä själva har tagit fram men jag är inte säker. Jag ska dit i nästa vecka och då ska jag kolla. Pris skickar jag via mail istället, jag kan säga att de är inte billiga men det är det värt.

Huga: Visst har vi bra smak ;-)

Synne: De botaniska tulpanerna har jag köpt som lökar på lite olika ställen i höstas. De flesta större kedjorna ex Plantagen osv brukar ha de mest vanliga sorterna men tyvärr kommer jag inte ihåg namnen på dem. Fördelen är att de är mer härdiga och de sprider sig och det bästa av allt rådjuren värkar inte tycka om dem!

ColonialEast sa...

Det blir ju j�ttefint! �verliggaren �r kanon!! Visst �r det mycket att t�nka p�. Och det �r detaljerna som g�r det s� man vill ju inte slarva heller. KRAM!

En mammas drömmar sa...

Jättefina fönsterfoder! Tar ni dem så kommer det bli jättefint. Men detaljerna kan driva en till vansinne jag håller med...
Har just tampats med fönsterval till vår utbyggnad och bara det var jobbigt...
Klart du får sno min badrumskommod till inspirationsbild...det är väl det som är meningen med bloggeriet, att inspirera varandra till stordåd hihi!!!
Kram
Kia