onsdag 19 september 2007

Snickarna är fortfarande här

Onsdag kväll kl 22.00 så håller fortfarande snickarna på för glatta livet och de ska hem till Åtvidaberg i kväll eller snarare i natt.

Alla våra fönster är på plats nu och alla takfönsterna har fått tätning så nu är hela taket "vatten tätt". Det var kolsvart ute när fönsterna kom på plats så bilder kommer framöver.
Det största som saknas nu är Balkongdörren på baksidan och den är rest noterad från fönster leverantören.
Ut över det finns några små saker som de inte kan fixa innan de åker pga material brist och risk för att det blir för störande för våra stackars grannar. Men eftersom de ska göra ett taklyft på Hisingen om två veckor så kommer de hit och gör det sista jobbet då.


Så här såg norrgaveln ut i måndags.

Så här ser samma gavel och framsidan ut nu.
De sista nedersta brädorna i skarven mellan det gamla och nya huset får vi själva fixa och takfoten. Vi ska börja med att göra färdigt södersidan (fönstergaveln) i helgen som är mest utsatt för regn och vind.

Det är för sent i kväll att sätta cirkelsågen i panelen och kant såga den på gaveln så att den kommer att gå ovanför takpannorna utan att väcka hela grannskapet och vi vill inte göra oss allt för impopulära så det får bli gjort om två veckor när det kommer tillbaka.

Så här såg baksidan ut i måndags.
Takkupan har fått tak men det har redan hänt mycket sen dess. Jag får återkomma med fler bilder snart.

3 kommentarer:

Anna sa...

Va fort det går framåt! Kul att följa!

Uppe på vinden sa...

Så mycket som händer! Kram!

Nicolinas boning sa...

Vilken skillnad på huset!
Jag förstår att du verkligen längtar efter att inreda där uppe!
Kram/Birgitta