söndag 2 september 2007

8 dagar kvar - En händelserik dag


Efter en något panik artade start på morgonen med upptäckten av att det regnat in så har det jobbats undan ordentligt.
Nu mera är hela taket täckt med stora tunga bygg presenningar. Det visade sig att min underbara moster och hennes man råkade vara i Småland och kunde ta med sig 3 presenningar från sommarstugans enorma lager av prylar, två styck hade vi redan hemma.

De nya ägarna
till våra takpannor plockade ner framsidan av huset idag och fick nästa med sig allt. De återkommer nästa helg och hämtar resterande betongpannorna, stuprör och regnrännor.


I kväll har jag skridit till verket med min plan att försöka muta byggjobbarna med mat så att de göra ett bra jobb. Jag hoppas på att vägen till mannens hjärta är via magen ;-).

Så det har gjorts ett storkok och resultatet blev:
  • 3st bär pajer
  • 2st enorma formar med potatisgratäng
  • 3st formar med Lasagne
  • 5 liter köttfärssås

Nu står allt på avsvalning och väntar på att få frysas in.
Både jag och maken är helt slut... det känns i varenda muskel att man har jobbat hårt.

Nu blir det nog några dagars blogg tystnad, i morgon eftermiddag åker jag till Umeå med jobbet och kommer inte tillbaka förrän på onsdag.

6 kommentarer:

Uppe på vinden sa...

Skönt att ni fick tag på tillräckligt för att täcka taket!! Så flitig du varit i köket! Jobbigt så länge man står där, men väldigt skönt då man bara kan plocka fram det ur frysen! Kram, ha det så bra tills onsdag!

Hem & Harmoni sa...

Så mycket spännande ni har på gång... jösses.
Tack för besöket hos mig! Kul att du hittade dit...välkommen tillbaka.
Kram Marie

Ellinor sa...

Hoppas du har det bra där uppe i Björkarnas stad du drottningen av massmatlagning :)

Här nere i småland kommer mörkret alldeles för tidigt om kvällarna och gräset börjar bli för kallt för bara fötter. Det är dags för en ny tid.. igen.

Länge har jag tänkt att jag ska göra om sovrummet här i mitt hus på landet, något som känts som ett jätte projekt ter sig nu fullt greppbart efter att ha följt era renoveringsmödor..

Nicolinas boning sa...

Förstår att ni är slut, men vad skönt det kommer att kännas när allt är färdigt.
Hoppas att du har haft det bra uppe i Umeå...och är lite utvilad iaf;-)
Kram/Birgitta

dreamhouse sa...

vad spännande! kul att hittat hit! jag har haft så fullt upp på sistone att jag inte hunnit kika runt på alla fina bloggar.. lycka till massor!! vårt hus kommer på ons!

Poppins sa...

Oj, mat för ett helt kompani. Det blev nog uppskattat för visst går vägen till deras hjärta via magen. I alla fall hos min man. :)