fredag 14 september 2007

Modul nr 1

Takpannorna är försenade med två veckor fick vi reda på i går så vänner och släkt får andas ut för tillfället. Det var nog tur i oturen med tanke på dagens enormt dåliga väder.

Mellan 9 och 13 så fixas allt som behöver göras innan de nya modulerna skulle på plats bla 2 styck balkar var av en går över en gör över hela huset i mitten och en som går rakt över köks taket för att hålla upp taket över utbyggnaden på köket. Det var balken över köket som orsakade tele och ström avbrott i huset.
Tyvärr var jag inte hemma och tog kort på balklyft utan flängde fram och tillbaka till Byggmax för att köpa gips- och obs-skivor som vi skulle låta kranen lyfta upp åt oss. Totalt fick vi 3 ton byggmaterial upphisade och som det är underbart att vi själva slipper hiva upp för hand.


13.14 Krankillen häktar fast alla vajrar innan första modulen ska upp.


13.25 Den svävar...


13.26 Den börjar närma sig taket.


13.30 Kranen är för kort och det felar en halv meter... vad göra nu???

4 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt, nu börjar sakerna falla på plats. Smart tänkt med att ta upp byggmaterialet(vem kom på det egentligen?).
/ByGGareBOB

Uppe på vinden sa...

Roligt att följa detta!! Kram!

Nicolinas boning sa...

Vad spännande med allt som händer!
Hur gick det med den för korta kranen?!
Kram/Birgitta

Jenny sa...

Tack för era snälla kommentarer Uppe på vinden och Nicolinas boning!
För till fälet så hinner jag inte kolla in era underbara bloggar och lämna några kommentarer. Jag är uppe i ottan och stupar i säng varje kväll efter en hård och lång arbetsdag.

Byggarebob, jag har en känsla av att du är någon jag känner men jag kan inte placera dig. Nyfiken som jag är så undrar jag över vem du är ;-). Vi fick faktiskt iden från Åtvidabergshus eftersom man kan köpa med ett material paket som de lyfter upp fast vi tyckte det var för dyrt. Sen var det min man som drev igenom iden fast jag som fick utföra den med hjälp av snälla släktingar.