tisdag 23 juni 2009

En underbar midsommar
Midsommar firandet har varit väldigt lugnt och städat i år men också helt underbar i traditionell still. Svägerskan och hennes två barn var på besök i Sverige så vi passade på att visa barnen vad midsommar är med midsommarstångs resning, dans och skyfallen som kom och gick vid sommarstugan i Småland.
Svägerskan med en något avvaktande Emmie som inte riktigt bestämt sig om Små Grodorna är kul. Men ni skulle sett henne en stund senare, då skuttade hon runt av all hjärtans lust medan brodern Hayden fortfarande satt och tittade på.
Efter Midsommarstångsdansen så kom det lokala folkdanslaget och hade uppvisning.
Ni får hålla med om kläderna är allt bra vackra, fast jag tror att folkdanslaget behöver lite nytt friskt blod snart för de verkade ha en rätt hög medelålder.
På lördagen regnade det stora delar av dagen men i mellan skurarna så gjorde vi ett besökt hos min hyresgäst och han djur. Katten hade fått 5 kattugnar och det var extremt sociala och klättrade över allt till Haydens förtjusning. Sen var det två glada barn som passade på att skrämma slaget på hönsen till alla våran fasa.
På söndagen så visade sig vädret på sin bättre sida och Hayden, Annika och Stefan tog en tur på Bolmån och fiskade. Alla verkade nöjda när jag mötte upp dem vid Exen, förutom kanske lite gnäll på den dåliga styrningen av personen som satt bak (Stefan) som gjorde färden lite zick zackig ;-)


1 kommentar:

Ika sa...

God morgon! Du råkar inte ha några skott av klätterhortensian till lilla mig? Har kommit på ett jätte bra ställe som den hade passat på.

Ser ut som ni fick en typical Swedish "Midsomer"