fredag 15 maj 2009

Trappbelysning?


Maxells Wallsquare LEDStair light LED IP67


Jag har helt plötsligt insett att det är lite panik på att bestämma vad för spottar vi ska ha i trappen. De kommer inte behöva att vara på plats och vara inköpta men allt måste vara förberett i väggen med rör så att det är bara att borra upp för lampan och sätta dit den. Vilket innebär att jag måste mäta ut exakt vad allt ska sitta och fräsa upp spår för rören i väggen innan trappen kommer på plats.
Sen mitt förra inlägg i oktober förra året så har jag in sett att det finns fler lampföretag som har olika typer att belysning som passar i trappor.

Sen sist jag kollade så har jag hittat ledlampor som även har ett varmare ljus än vanligt Ledljus och det är väldigt tilltalande. I veckan som kommer ska jag runt och kolla på lampor och priser så får vi se vad det blir och om jag kanske hittar ytterligare något mer.

De lampor som jag tittar på nu är
Recto Verso XS från Deltaligth - halogen
Maxel's led lampa Wallsquare LED - Ledlampa
Hidealight Window II Led - Ledlampa
Hidalight Stair light LED IP67 - Ledlampa


Sen så får ni alla ursäkta att jag inte kikar förbi och lämnar en kommentar men de närmsta 3 veckorna är det husbygge som gäller och det finns inte så mycket tid till något annat.
Uppdatering på vad som görs kommer efterhand.
5 kommentarer:

huga sa...

Det är snyggt med belysning i trappen ja! Se bara till att ljuset inte faller just i steghöjd=dammavslöjande....!
Lycka till!

Viveka på Humlebacken sa...

Hej
Nu är det dags för avslutning i vårteckensutmaningen. På måndag kör vi Grand Final och jag kommer att lägga ut allas adresser i ett inlägg och uppmana folk att gå runt och titta på finalen. Det vore jättekul om du ville göra ett avslutningsinlägg och visa hur långt våren har kommit hos dig!
Kram
Viveka på Humlebacken

Anonym sa...

Hej,

Av en slump "halkade" jag in på Er blogg då jag är ute efter trappstegsbelysning. Är nyfiken och undrar vilken belysning Ni valde?

Mvh

Petter

Taklyftet sa...

Vi har inte installerat lamporna ännu så jag kan inte säga om de är lätta att installera eller inte men valet är Hidealight Window II Led - Ledlampa.
Lycka till i ditt letande!

Väggdekor sa...

Väldigt fint med trappbelysning. Vore även häftigt om man kunde ha trappbelysning fast med dim funktion :)