fredag 8 maj 2009

Dolda rum och Plantbytarkväll


Bilder: Martha Stewart

Jag är väldigt fascinerad över rumsindelningar i trädgårdar, vackra gluggar mellan rummen och dolda rum gör det ännu mer spännande. Men tyvärr så är det dåligt med den vara i dagsläget i min trädgård, men det finns planen för framtiden.

I går var jag iväg på Plantbytarkväll med Trädgårdnätverket och det var jätte kul. Vi var nog 30 personer som träffades och hade med oss växter från våra trädgårdar, även nykomlingar i trädgårdsvärlden var välkomna och det fanns absolut inget tvång på att man hade något med sig.
Linda från Lindas Trädgårdsblogg och Erika från Ika kan själv var och på plats och Ika fick en special levererad rabarber och en bibba med stjälkar eftersom jag inte kan äta rabarber för tillfället pga gallstensproblemen.

Jag hade med mig:
Revsuga
Purpurklätt
Pärletternell
Vallört
Gräs - vitrandigt med rosa kanter
Höstrudbeckia
En rosa tistel eller klint släckting som jag aldrig lyckas komma ihåg namnet på.

Jag fick med mig mängder hem för först var jag hos en kollega på dagen och åt lunch och då passade vi på att byta blommor. Så där ifrån fick jag med mig Lilja, någon sorts klocka, Betonica och en hel del till som jag inte kommer ihåg namnet på.

Från Plantbytarkvällen fick jag med mig
Primula
Sköldpadde ört
Chili
Tomater
Kronärtskocka
Iris 2 olika sorter
Gulvit Stormhatt

Och en massa mer som jag inte kommer ihåg nu. Jag får ta lite bilder efterhand som jag lyckas få ner plantorna i jorden så jag kommer ihåg var jag har planterat dem för det händer (rätt ofta) att jag glömmer det och varje vår är jag lika undrande över vad i hela friden är det som kommer upp ;-)
5 kommentarer:

huga sa...

Halloj! har åxå börjat få upp ögonen för min trädgård...som just nu är rätt platt och öppen efter alla trädfällningar förra våren, fasor så trist! Men skulle precis som du vilja ha lummigt med olika rum, men det tar ju så tid att få till allt! Dags att börja nudå!
Köpte en clematis i morse!

Ha en fin planthelg!

Ika sa...

Ikväll blir det rabarberkräm för hela slanten!!

Det är väldigt lätt att få ner plantor i min bädd för jorden är så porös, en spade finns där hela tiden så det gick fort.

Roligt att se bilden från förra årets inläg. Börjar känna igen lite folk nu.

Ser redan fram emot Skåne!

synne sa...

Varför bor jag så långt bort från dig? Hade varit skoj att delta i den plantbytarkvällen.
Men det får bli en annan gång kanske.
Ha det gott.
Kram Synne.

Linda V sa...

Jag var på Liseberg idag och en av visningsträdgårdarna (det var gymnasieelever som gjort den) fanns en sån där öppning som liknar den du visar på bilden. Fast utan grönska! Armeringsnät flätat med svartsprejad pil tror jag. Dåligt av mig att inte fota!

Mia sa...

Vad roligt med växtbytardag, hoppas verkligen att det dyker upp såna här också. :)

Tror det är mitt första besök hos dig men jag länkar (hoppas det är ok) så att jag hittar tillbaka!

Trevlig helg!
Kram Mia