fredag 6 juni 2008

Smålands idyll

En av min mors gamla pelagonier blommar så vacker i uterummet i sommarstugan.

Jag tror att det här är en vit pimpinell ros men jag är inte säker. Men en sak som är säkert är att den doftar ljuvligt!

Den blå Vallörten blommar i väg kanten. Ett tips till den som är sugen på att skaffa vallört, se till att ha gott om utrymme för den gillar att sprida sig och tar rejelt med plats i rabatterna, har klara tendenser av ogräs om man inte håller efter den.
Några aklejor blommar vid garagenedfarten.


Hagtornen sjunger på sista versen och smörblommorna lyser gult på ängen.

Jag försökte ta ett kort på mina hyresgäster i björken men de var för snabba för mig. Lyckades tillslut få en bild med en grå klump som flyger iväg men hela bilden blev suddig så det fick bli en bild utan pippi.

Mina gameldags pioner blommade för fullt och hundkexen var så vackra på ängen.


Jag fick tag på grusföretaget och de levererade gruset på torsdagen och grankillen ställde upp och jämnade till vägen i ett nafs för en mindre kontant ersättning ;-)

Grannens tupp höll på att skrämma slaget på mig! Den hade gjort en lång utflyckt från sitt harem och höll på att skrämma livet ur mig när han dök upp när jag minst förväntade mig det.
Jag visar lite bilder från sommarstugan, är för tillfället i Skåne hos svärföräldrana och surfar på någons grannes oskydade trådlösa nätverk. Vad gör man inte när man är data beroende ;-)
Sommarstugan var en otrolig idyll den här helgen, jag vaknade av allt fågelkvitter redan kl 7.30 på morgonen och det var helt underbart att avnjuta frukosten i uterummet.
Jag har lyckats övertala maken att följa med mig på Trädgårds rundan i morgon... jag kommer att se till att han har en tjock bok med sig så han inte blir allt för otålig ;-).
Svärmor är på bättringsvägen och har kommit hem från sjukhuset idag och hon har fått en stor bukett engenhändigt plockade blommor från trädgården.

2 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Skönt att svärmor är på bättringsvägen...Fantastiskt vackra bilder du lagt upp, det ser ut som sommar... Kram P.

synne sa...

Det låter som du har en härlig tid nere i Skåne.
Skönt när grannar så "välvilligt" ställer upp och "lånar" ut sitt nät hehe....
Blev lättad när jag hörde att svärmor är på bättringsvägen.
Maken då?
ja tuppar är inte att leka med. Syrran hade en som var galen. Han flög på alla han såg. Till slut så tog de honom till vetrinären och avlivade honom.
Finns nog en bra anledninga att man säger som en galen tupp hehe....
Kos dig vidare på utställningen i värmen.
Kram i natten.
Synne :D