söndag 5 juli 2009

Trädgårds uppdatering


Det var ett tag sen jag gjorde något ilägg om trädgården också, så här kommer lite bilder som jag tog för ca 2 veckor sedan och de flesta av de blommor jag visar är överblommade.
Så här ser framsidan ut från ena hållet, närmst ser ni min pion som står i knopp och bakom det skymtar en blå Iris och rosa Fänrikshjärtan under Magnolian.
Så här såg samma rabatt ut från andra hållet, Dagliljan, röd Vallmo och Rododendron skymtar.I min ört rabatt så såg det ut så här, Vallmon blommar så vacker men ack så kort tillsammans med Akleja till vänster och en vit Ruta som sticker upp ovanför.Jag har gjort ett litet stilleben i rabatten av en gamla svagdricka flaska och en skyllt som jag köpte på trädgårdsrundan där det står örtagård.

Ett litet axplock på vad som har blommat och nu mera blommat över.
Överst till vänster så är det en vacker akleja som har varit gigantisk i år och blommat något enormt men som min "vän" rådjuren åt friskt av strax efter det jag tog kortet. Sen kommer en gul Daglilja och nedanför till vänster så är det iris och tillslut min rosa Bergklint med Vallmo och Iris skymtande i bakgrunden.Sist så kommer en vit Klematis som jag fick i present av en kompis förra året och som jag planterade under äppelträdet. I år har den börjat att klättra och har också glädjt mig med ett antal blommor.

1 kommentar:

Ika sa...

Roligt att få se bilder utvändigt hos er oxå.