söndag 19 juli 2009

Grattis på två års dagen

Tänk idag är det två år sedan jag började blogga om vårat hus en regnig dag på semestern då jag var uttråkad och tänkte att jag ska testa och se hur det är. Två år har nu gått och man kan väl säga att jag är fast med att blogga ;-) även om det har varit några pauser här och var när inspirationen och orken har tagit slut.
Det har hänt så mycket under dessa två år både med huset och privat och det har både varit roliga och tråkiga saker under vägens gång men nu är vi på slutspurten med övervåningen och det är ju i grevens tid med tanke på att jag är extremt höggravid för tillfället.

Allt kommer vi inte vara klart med det har det inte heller varit tänkt från början utan det kommer nog ta oss ytterliga ett år till innan vi är helt klara med precis allt och varenda list är uppe. Det som kommer vara kvar efter att boytan på övervåningen är klar är rivning av en vägg och omläggning av golv en stor det av bottenvåningen och badrummet på övervåningen.
Men sen är ju ett hus ett livstidsprojekt så vi får väl se vad vi får för oss att göra när vi är klara med Taklyftet, i hustruns idé bank så finns det massor av projekt att ösa av till makens fasa ;-).November 2006

Så här såg huset ut från början, med ett svart tegel tak som trycket ner huset ännu länge mot backen än vad det redan var.


Sommaren 2008

Efter ett år så har vi till stor det lyckats får färdigt på utsidan av huset, all plåt är på plats, brädfordringen mellan det gamla och nya hus delen är på plats och hela huset är ommålat.
Det som fortfarande saknas är snickarglädje detaljer men det får nog vänta till nästa sommar nu.


Oktober 2007

Så här såg övervåningen ut efter Taklyftet. Vi hade beslutat att få ordning på utsidan först innan vi började göra något åt övervåningen och det tog ca ett år att få färdigt utsidan och sen behövde vi en paus för att orka fortsätta.November 2008

I November 2008 så påbörjar vi att göra vid övervåningen och lägga spånskivegolvet och maken och svärfar är i full gång.December 2008

I december så har Stefan kommit så här långt. Efter som jag blir sjuk så får maken göra allt själv i några månader.Så här såg våran "trappa" upp till övervåningen ut bra länge och våra katter blev riktigt duktiga på att klättra i stege för nyfikna var det så de kunde inte hålla sig borta.


Mars 2009

Stefan påbörjar jobbet med att klä in alla våra 7 st takfönster och det tog mycket längre tid än vi trodde. Vi trodde att det skulle ta 2-3 helger men det blev minst det dubbal och vi kunde ha köpt färdiga sektioner från Velux men maken var övertygad om att han skulle fixa det och vi hade mängder av gips över som vi lika väl kunde använda upp. Men slut resultatet blir himla bra så nu i efterhand så känns det värt besväret.April 2009

Det går sakta men säker framåt och gipsväggarna börjar komma upp över allt och jag påbörjar spacklings jobbet efterhand som väggarna blir färdiga.


Maj 2008

Takgipset har kommit upp.


Juni 2009

Väggarna är färdigmålade i större delen av övervåningen och all takpanel har kommit upp. Vi får också hjälp av några vänner till Stefan att få upp trappan och en något gravid figur provgår trappan för första gången.


Juli 2009

Stefan har fått upp våra två tapet fondväggar och golvet är lagt i sovrum, klädkammare och barnrum klart.


'

Idag har Stefan påbörjat jobbet att lägga golvet i det stora rummet och så här ser det ut efter ca 2 timmar.
Senare i veckan ska vi iväg och kolla på golvlister, jag har spanat in vad jag vill ha men nu gäller det bara att övertyga maken att han tycker likadant ;-).

Vilken resa vi har gjort och jag är så himla glad över att jag startade bloggen så jag nu i efterhand kan gå tillbaka och se vad vi har gjort och fått gå igenom för att komma dit vi är idag.

Sen får jag också tacka er alla som har orkat följa våra resa och har kommit med glada tillrop och goda råd. Att bloggande kunde ge så mycket och också massa ny vänner hade jag nog aldrig trott från början.

7 kommentarer:

Nicolinas boning sa...

Grattis till dina 2 år...och det är såååå kul att vi började blogga samma dag :-)
Det har verkligen hänt mycket sen första gången jag kikade in hos dig och det är alltid intressant att se vad som har hänt sedan sist.
Hoppas att du inte behöver vänta alltför länge på bebisen och att allt går lätt som en plätt närdet väl är dax!

Kramar Birgitta

Tinnar och torn sa...

Grattis till två-åringen. Himla kul att se. Det är så mycket finare nu. Ett helt annat hus. Kram Petronella

Vimsingen sa...

Grattis! Håller med vilken resa ni gjort! Vilken skillnad även om det varit en hel del slit också.
/Vimsingen

Ika sa...

Grattis på två års dagen!
Visst är det härligt att man får dokumenterat en sån här stor grej.
Vi ses i veckan, ta det lugnt o njut av era sista ensamma dagar någonsin! ;-)

Hemma på Landet sa...

Fint hus.:-)

synne sa...

Det har gått så fort på nått vis. Snart är det klart. Så skönt.

Har den lille bestämt sig för att vänta?
Jag tror han/hon kommer den 3 augusti.
Ska bli du skoj att se vem som får rätt.
Kramen i regnet.
Synne.

Malin sa...

Grattis både till förvandlingen och bloggen!
/Malin