fredag 5 september 2014

TIMBER!

För några dagar sedan så dök den här lilla saken upp i våran trädgård, en av de största flistuggarna jag har sett på nära håll. Det hela resulterade i att 14 träd strök med och vi fick en massa  vedkubbar som vi behöver klyva upp till ved.


 

TIMBER!
Jag hoppas att ni ser tallen som faller nästan mitt i bilden. Killarna var fruktansvärt effektiva och på några få timmar hade fällt 14 träd och alla grenar var ett minne blott i flistuggen.Så här såg vår baksida ut innan trädfällarna kom.Och så här ser det ut nu, för första gången ser vi grannen på baksidan och jag tror att grannen har kvälls sol för första gången också någonsinn.                                         Före                                                                   Efter


På höger sidan på baksidan så stod en stor björk och den fick också stryka på foten för att vi ska få mer ljusinsläpp. Det blev en otrolig skillnad men det är svårt att återvisa på foto tyvärr.2 kommentarer:

Ika sa...

Får jag lov att fråga vad maken säger i denna fråga om att fälla alla träd?

Ni fick dock underbart härligt ljus i trädgården!

Vi är lite mer försiktiga och tar bara grannens tall i år.

Taklyftet sa...

Jag hör att du kommer ihåg hur min man är när det gäller barrträd ;-).
Med överraskningsmetoden fungerar det mesta, han fick ingen betänketid, och han insåg också att det blev otroligt mycket ljusare på tomten. Orsaken till all fällning av träd kommer snart :-)