torsdag 19 juli 2007

Taklyftetets vedormödor

Det här är en blogg om ett taklyfts vedormödor.

Funderingarna kring att bygga ut vårat hus föddes för ca 2 år sedan och nu börjar det närma sig allvar. Idag har vi ett 1-plans hus på 109 kvm med ett garage på 35 kvm2 ihopbyggt med huset.

Vårt hus före lyftet

Uppdatering 2008-02-01 Vårt hus efter

Våren 2006 så började vi på allvar fundera på att bygga ut och efter en hel del funderade på om vi skulle köpa nytt större eller bygga ut. Tills slut var det utbyggnad som vann pga att vi trivs området vi bor i och de hus vi tittade på var "alltid" något fel på. Min teori är att vi hittade fel på husen för att vi inte ville flytta ;-).

Nästa fundering var hur utbyggnationen skulle se ut, skulle det vara en utbyggnad så att huset fortsatte var 1-plans eller skulle vi bygga på en våning så huset blev 1 1/2-plans?

I vårat område finns det en restriktion på att ett hus får max vara 150 kvm i botten plan så alternativet att lägga på en våning och göra om huset till ett 1 1/2-plans hus vann eftersom vi fick mest yta då.

Vi beslutet att anlita en taklyft firma och inte bygga i lösvirke pga att den svenska sommaren kan vara extremt bedräglig och vädrets makter sällan är med en när man behöver det och vi inte ville ha vattenskador på vårat befintliga hus. Ett taklyft ta ca 1 vecka sen har du ett vatten tätt skal.

Första kontaktade med Åtvidabergshus tog vi i november 2006 och rätt snart så satt det en slipad försäljare vid vårat köksbord. I januari kom deras mycket trevlige arkitekt hit och sen satte ritnings arbete i gång via telefon och mailväxling.

Ritningarna skickade till byggnadsnämden i 4 April och den 24 April hade vi vårat bygglov.

Kontrakt har nu skrivit med Åtvidabergs hus och våran takvåning anländer vecka 37 eller 38!

Något att tänka på för alla som är intresserade av att göra ett taklyft är att Åtvidabergshus och Åtvidabergs Hus & Takvåningar INTE är samma företag, vilket vi länge trodde.


Åtvidabergshus
http://www.atvidabergshus.se/

Åtvidabergs Hus & Takvåningar
http://www.atvidabergs.com/

Inga kommentarer: