torsdag 31 maj 2012

Long time no seeingDet här är våran snart 3 årige lille solstråle i full färd med att plocka vitsippor till farmor.

Det var länge sedan sist jag skrev något här men det börjar kännas aktuellt igen så smått och jag börjar känna mig sugen igen för att samla alla tankar om trädgården och huset och kommande projekt.

Det hänt mycket sen vi fick våran lille kille Benjamin, som blir 3 år i Augusti, som har tagit fokus från bloggen men nu börjar vi sakta men säkert komma på rätt köl igen.

Här kommer en liten resume vad som har hänt sen sist:

När Benjamin var 7 månader fick jag Sarciodos vilket är en inflammations sjukdom som kan sätta sig mer eller mindre över allt i kroppen. Jag fick det i lungorna och ögonen (synen på ena ögat var illa ute ett tag) men en massiv dos av Kortison satte stopp på det hela. Utöver det så gick jag runt med feber och värk i några veckor. Det som jag saknar mest är att jag blev av med luktsinnet så jag känner inte längre doften av mina underbara blommor.

Mitt allt det så gick min älskade make in i den berömda väggen och det var rätt tufft ett tag men han är sakta men säkert på bättringsvägen och idag nästan helt återställd.

När den värsta Sarkiodosen lagt sig skulle jag äntligen bli av med min extremt envisa galla som orsakta så mycket problem med en enkel liten tithålsoperation på ca 1 timme....  det hela resulterade i en 5 timmar operation och istället för 3 små ärr på  2 cm så har jag numera ett är över hela magen på ca 20-25 cm. Läkaren konstaterade efteråt att det var en av de fulaste gallblåsor hon har sett. Den lilla operationen gjorde att jag inte kunde lyfta så mycket förra sommaren.

Taklyftet är nästan klart sen över ett år, det är bara några små saker kvar som behöver fixas på utsidan som vi samlar ork till att slutföra.

Det är helt klart ett hälsotecken, jag börjar känna mig sugen på att gräva i trädgården och fatta en pensel eller hammare igen och ta mig an små projekt. Därför tänkte jag samla mina tankar och ideér här som jag gjorde förr, inser att man glömmer fort och har hittat en hel del i min egen blogg som har varit användbart som jag glömt.
Som ordspråket lyder: Minnet är bra men kort2 kommentarer:

Ika sa...

Undertbart, helt fantastiskt roligt att se dig här igen. KRAM!

Taklyftet sa...

Tackar för välkomnandet tillbaka!