tisdag 4 maj 2010

Luft och rymligtDet kanske inte är så stor skillnad från när vi rev tills nu men det är öppet och rymligt. Men väggen som är mot hallen är också riven och när man kommer in så ser man trappan och en stor öppen yta. Tyvärr så ser man vårat förvarings utrymme under trappan men någon gång så ska det komma upp en vägg där under som gömmer allt.

Det är fortfarande en hel del kvar att göra på bottenvåningen men vi har beslutat att pausa ett tag och eventuellt ta in hantverkare för att bli klara. Vi är byggtrötta så det förslår och både jag och maken har varit och är lite krassliga.

Kvar att göra på bottenvåningen är:
  1. Lägga om golvet i hallen och matsalen så det blir enhetligt. Jag har önskemål om att vi ska ha golvvärme i hallen och klinker som sen går över i parkett golv men jag och maken har inte förhandlat färdigt i den frågan. Orsaken till att jag vill ha klinker är att nu när man har barn så kommer det nog komma mer ett par blöta stövlar i framtiden och då är det suveränt med golvvärme.
  2. Bygga in skrubben under trappan så det blir en vägg där så man slipper se att bråte som vi förvara där i dagsläget.
  3. Måla om och tapetsera väggarna i hallen och matsalen.
Så här ser det ut från hallen och man ser de tre olika golven. I hallen är det laminat golv som föreställer vitbetsad ek, i det gamla kontoret är det spånskiva med klister på från det gamla plast golvet och i vardagsrummet är det en rätt ful 4 stavs ek-parkett.

7 kommentarer:

ColonialEast sa...

Hej! Vad kul att se lite bilder! Vi har hoppat ned och kör nedervåningen nu. Fram och tillbaka :-) Så nästan exakt det du beskriver är det vi gör precis nu. Är så himla skönt att få det enhetligt allting! Ser lilla söta tjejen på bilden också! Kram!!

Vimsingen sa...

Det blir jättefint. Jag förstår att ni är byggtrötta och att ta in hantverkshjälp för att bli klara låter som en bra ide. Att all tid går till bygget är charmingt till en viss del men sedan vill man ju ha tid med annat.
Kram
VIlma

Ika sa...

Dina inlägg dyker inte upp i min Bloglovin lista längre men tur är så tittar jag på ViByggerHus med.
Låter bra att ni tar in hantverkare, jag tänkte inte alls på era golv utan mest på hur bra trappan var placerad och hur stort och luftigt ert vardagsrum blev. Nu kan man vara ute o njuta på dagarna o slippa byggdamm!
Vi ses snart för en fika igen!

Ika sa...

Nu så nu finss du där igen, bland mina Bloglovin inlägg alltså.
Hoppas ni haft det bra i stugan i helgen.

Synnøve. sa...

Men alltså, här har det ju hänt massor sen sist. Varför vill inte bloglovin tala om för mig att du varit inne och gjort inlägg...
Fick ta bort dig, för att sen lägga till dig igen. Märkligt.

Så luftigt det blev när väggen togs bort.
Kanske skjutdörrar vore en idè där.Vita.

Så stor han blivit lille Benjamin.
Bilden på dina två killar där de sover var ju fin. Har du tänkt på
att de faktiskt ligger nästan lika dant? Kolla in armarna.

Skönt att få ett livstecken från dig i alla fall.
Hoppas nu värmen har varit hos er. För här är den inte.3 minusgrader just nu....
Tur man är inne.

Ha nu en skön tisdag.
Kramen Synnöve.

Anonym sa...

Hej hej!

Har hittat din blogg och läst med spänning. =)
Vi planerar också att göra ett taklyft och bygga ett halvplan på vårt hus. Undrar vad ni har fått betala för taklyftet och material att inreda övervåningen?

Jenny ( chiliata@hotmail.com )

Ika sa...

Hej hej....hoppas allt är bra med er! KRAM Erika