tisdag 26 augusti 2008

Hidcot Manor Garden
Tack alla för era uppmuntrande ord och för att ni har saknat mig. Jag har inte hunnit titta runt till er alla men jag ska göra det så fort jag hinner, det är lite mycket både på jobbet och privatlivet just nu.
Jag får också tacka Humlebacken för utmärkelsen jag har fått! Jag ska funderar på den och i nästa inlägg ska ni få veta vilka jag skickar den vidare till.

Våran resa till England var väldigt lyckad och vi var i Cambridge och hälsade på vänner och några dagar i ett område som heter Cotswold i sydvästra England. Naturen och atmosfären var helt underbar i Cotswold med ett otroligt böljande landskap. Innan vi åkte så slog maken till och köpte en GPS och det kan jag konstatera i efterhand att det var väl investerade pengar. Mitt argument för att inte köpa någon var att en kart är billigare och funkar lika bra men i det här fallet så slog GPS:en kartan med en hästlängd. Vi satte helt enkelt GPS:en på inställningen Vacker väg och Motorväg förbjuden och vi hamnade på de minsta vägarna som gick över åkrarna osv och vi fick se så mycket som vi aldrig hade hittat till annars eller så hade vi kört vilse totalt.

Första trädgårds stoppet på resan var Hidcot Manor Gardens och till hör en av de trädgårdar och hus som National Trust bevarar. För den som ska till England och har vägarna förbi så är det här stället helt klart värt ett stopp!
Tyvärr kan inte mina bilder göra denna trägård rättvis men ni kan få en glimt av hur det såg ut.

Utdrag från turist informationen:
One of the truly great English gardens, created in Arts and Crafts style by Major Lawrence Johnston as a series of outdoor "rooms", each with its own character, separated by hedges and walls. The garden is reknown for its rare trees and shrubs, herbaceous borders and unusual plants from across the globe. The outdoor "rooms" are planted with species that bloom at diferent times of the year, making Hidcote a year-round pleasure.


6 kommentarer:

synne sa...

Kul att du är med igen.
Har saknat dig rejält. Men ibland är det skönt med en bloggpaus.
Jag har alltid velat till England och se mig runt i det härliga landksapet.
Nu fick man klart ett nytt resmål att besöka. Engelska trädgårdar är helt enorma måste jag säga.
MÅSTE åka dit.....
Kram på dig vännen.
Synne.

huga-på jobbet..! sa...

sannerligen imponerande trädgårdar! men....regnar det inte rätt mycket i England? Tänkte om de hade samma surväder som här borde det vara en rejäl utmaning att få nåt att växa så, fast det är klart, de har det varmare..ju..
Mer bilder kanske kommer?!

Hanneles paradis sa...

Tack för de fina bilderna,
har ingen GPS, men sett hur bra den är.

ColonialEast sa...

Vilken härlig trädgård! Kul att du är tillbaka igen! Du måste kika in hos mig. Vårt lyft är nära nu - det sker på fredag. Kram!!

Vimsingen sa...

Hej,
Jättetrevlig blogg!
Vi skå också bygga på och sitter och grublar fram och tillbaka vad som är bästa alternativet. Måste vara skönt för er att ha kommit en bit men bygget. Hur går det med övervåningen?
/Vimsingen

Merja sa...

Fina trädgårds bilder från England!Visst vore det kul att komma dit och se det själv:)
Grattis till utmärkelsen!