Sidor

torsdag 6 september 2007

Mindre än 4 dygn kvar - Surstömming skiva


Det har varit några intensiva jobb dagar inför ledigheten nästa vecka och inte mycket tid för över att fixa med husbygget eller blogg.
Jag har ägnat två långa dagar i möten och när jag väl var hemma i går kväll var jag helt slut.

Som ett avbräck hade mina kollegor i Umeå hade ordnat en surströmings skiva för oss sydbor som var uppe på besök. Så nu har jag ätit surströmming och surströmmingsklämma för första gången i mitt liv. Jag får erkänna att det var inte den största kulinariska upplevelsen jag har ätit direkt men nu har jag åtminstone testat.

För den som inte är norrlänning eller surströmming frälst så är en Surströmmingsklämma:
Tunnbrödsmackan med "lock", två skivor med smör mellan. Som fyllning i en traditionell surströmmingsklämma har man surströmming, potatis - mandelpotatis, lök, gräddfil och tomat i mellan två skivor tunnbröd.

Jag åt en traditionell klämma och jag tror att det blir första och enda gången i mitt liv....



5 kommentarer:

  1. Ja du, surströmmin är inget för mig heller!! Men min mamma älskar det! Tack för snälla ord hos mig! Trevlig helg! Kram!

    SvaraRadera
  2. Hejsan
    Jag det bekräftar bara det att jag vägrar smaka surströmming. Det luktar ruttet alltså smakar det så. Tack för att du provsmakade åt mig ;-). Det ska bli så roligt att se hur det fortskrider med huset! Ha en bra dag! //linnea

    SvaraRadera
  3. Du vågade iaf:-) Det gör inte jag!!!
    Fy, vad äckligt det luktar, alltså smakar det äckligt också...
    Spännande med fortsättningen på taklyftet.
    Ha en bra vecka/Birgitta

    SvaraRadera
  4. Kan inte säga att surströmming lockar mig heller, men jag skulle gärna vilja testa...
    kram

    SvaraRadera
  5. Jag kan lugna er alla med att det luktar mycket värre än det smakar.
    Eftersom man ska ha så mycket tillbehör så känner man bara en salt och något unken smak genom alla andra vilket är tur för annars hade jag nog inte klarat äta en hel fisk.
    Fast jag känner mig lite stolt... min chef vågade sig inte på att prova men det gjorde jag ;-)

    SvaraRadera