onsdag 17 september 2014

Underbar dag i trädgården!
Jag hade en ovanligt lyckad dag i trädgården här om dagen med killarna och passade på att plocka äppel osv. Här fångade jag dem i full fart med att plaska med vatten.Minstigen är hur nöjd som helst med att få plaska med vatten och bara få hänga med.tisdag 16 september 2014

Vår egen - Walk of Fame
 I dag kom betongbilen med kran och sträckte sig över huset med sin långa arm och på 30 minuter så var plattan gjuten. Jag var helt faschinerad över hur fort det gick.


 

Så här såg det ut efter kanske 15 min. Betongen ska fördelas jämt.
 När betongbilen åkt så återstod ca en timmes finputs för att få ytan slät..... men det varade inte så länge.
 Så här såg det ut efter att jag målat fönsterna på utsidan på södersidan förra sommaren och lämnat fönstret öppet för att färgen skulle torka. Någon av mina hjälpsamma kissar har lämnat sina avtyck på fönsterkarmen till mattes förtret. Som tur väl är var det i extra toan som vi aldrig använder och som jag inte har orkat måla om den hemska bruna färgen på fodren..Någon av mina katter har förevigat sina fotavtryck i våran gjutna platta, så nu har vi våran egen Walk of Fame.


måndag 15 september 2014

Stackars Azalea

Min underbara doftande gula Azalea var tvungen att flytta i och med utbyggnaden. Så här såg den ut här om året när den blommade, gula ljuvligt doftande blommor.


Ljuvliga väldoftande blommor som man känner doften av i hela trädgården.


Nu ser stackaren ut så här, jag var tvungen att klippa ner den för den hade vuxit fast i stenar och grävaren fick inte loss den förr än jag klippte ner den ordentligt så de kom åt röttern, annars hade den riskerat att bli aldeles sönder sliten. Vi får se om den överlever eller om den kommer att gå hädan, om den klarar sig så kommer det ta några år innan den tar sig igen.


söndag 14 september 2014

Grusat var det här


Innan - ovan och efter - nedan. Jag känner knappt igen mig längre i trädgården. På måndag eller tisdag kommer de och gjuter grunden sen dröjer de några veckor innan de börjar resa stommen. Till våren ska vi bygga en ny altan på vänstersidan om Vinterträdgården och på ca halva framsidan. Innan dess måste jag bygga en mur för att få en snyggt möte mellan altanen och gräsmattan som har en nivåskillnad vilket man inte ser från det här hållet.


Min vackra Azalea har fått flytta och alla ormbunkar som växte i den hemska stenktanten har fått gå hädan för grävskopans framfart.Före och efter från en annan vinkel. På den här sidan kommer jag behålla gruset och kompletera med sjösten mot husmuren och trampstenar.Den stökiga rabatten som skymtar med Rosenflockel i ska få sig en omorganisation till våren för jag måste flytta på Rosenflocken för den hamnar mitt i den nya mur jag kommer att bygga. Den här sidan kommer få ett Asien inspirerad utseende.fredag 12 september 2014

Förtrollande ljus!
I morse vaknade jag tidigt och förundrades över det vackra ljuset som strilade fram över min baksida i trädgården, att fälla 14 träd har gjort susen! 
Jag är helt salig, lycklig, varm om hjärtat och massor av mer saker över det som händer med min trädgård ljust nu, det kommer bli så fint framöver. Mer bilder kommer men tiden räckte inte riktigt till idag pga att jag har hjälpt grävaren och är gräsänka med två barn över helgen.Så här såg baksidan ut i morse och det är redan en "gamal" bild, det har grävts en hel del och jag får återkomma med en nyare bild. Men framför allt så ser ni skillnaden mot nedan, så här såg baksidan ut 2012 innan vi fixade till vedboden till vänster - viss skillnad på ljuset eller vad säger ni?


torsdag 11 september 2014

Drömmen håller på att bli sann
Bild lånad från Uterumsmästarna

Efter att ha hållt er på halster ett tag så tänker jag avslöja vad som är på gång i trädgården, och det passar även in på Blommig fredags tema - Premiär. Det är premiär för vad vi håller på att bygga på baksidan av huset - en Vinterträdgård. Den kommer likna den som är ovan på fönstervalet men lösning på dörrar och tak kommer vara annorlunda.

Det är en dröm som jag har gått och ruvat på länge och äntligen håller den på att förverkligas!

Samtidigt när vi ändå har grävmaskin och minidumper som kör sönder trädgården så försöker jag få ordning på våran hopplösa trädgård på baksidan av huset. Trädgården börjar sakta men säkert se lovande ut men det kommer återstå mycket jobb och vi kommer ha sysselsättning ett bra tag framöver men trädgård är ju ett konstant pågående projekt och skapande så det ser jag fram emot.http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/onsdag 10 september 2014

Det börjar ta form

Klockan 6.45 så började dåna utanför fönstret och efter en stund såg det ut så här. Baksidan börjar mer och mer se ut som en krater.


Kl 16 i eftermiddags såg det ut så här, något håller på att ta form på baksidan. Fas 2 är nu klar men ännu återstår en hel del som ska fixas. Grävmaskinen kommer vara här hela dagen i morgon också.

tisdag 9 september 2014

Nu har det satt igång
I förmiddags anlände äntligen grävaren med sin lilla grävmaskin och divere andra tillbehör. Så här såg norr sidan ut med sin stubbfräs hög innan anstormningen.


 När det öser ner som mest så anländer så klart bärlagret.


Bärlagret är färdigt nu i kväll men det var för mörkt att fota när grävaren till slut var klar runt 20 tiden, men ovan är det full action. Tanken är att vi ska ha ytan som parkering för släpet och norrsidan är ändå ingen sida som vi använder till något så vi kommer lägga plator på ytan framöver.
Så nu är fas 1 av många faser klar i trädgården och huset. Åter står att se vad som händer i morgon.

måndag 8 september 2014

Hantverkare lyser med sin frånvaro


I dag skulle det dykt upp hantverkare/maskiner i trädgården men de lös med sin frånvaro, så nu står mitt hopp till morgondagen istället.

En fördel med att de dröjt är att jag hunnit fundera lite och letat inspiration till trädgården för fullt!

I trädgården finns det lite som ligger på önskelistan för att skapa rumsligheter.
  1. japansk inspirerad del
  2. odlingsdel
  3. örtträdgård
  4. gömma undan studsmattan som tar en stor del av synfälltet på baksidan.Järfälla Efter

 Bild lånad från nätet som inpiration.

söndag 7 september 2014

Blomsterfägring 


 Det har blivit så mycket bilder på vad vi håller på med i trädgården de senaste inläggen som dokumentation så nu får det bli något för mätta blomsterögat med istället.

I och med att vi rivit altanen så har det mesta i blommor och pynt fått flytta fram på framsidan istället. En av mina favoriter är mitt älskade sybord med marmorskiva på som vi fixade ordning för några år sedan.

 En annan favorit i min trädgård är mina älskade Rudbeckior, de sjunger på sista versen nu men är fortfarande vackra.
Min Rosenflockel är så ståtlig i år, den svajar nog på ca 2-3 meters höjd och är en riktigt fjärilsmagnet.

 lördag 6 september 2014

Stubbfräs  

Det pågår en större renovering av trädgården som ha haft stiljte i flera år just nu och turen kom till våran enorma granstubbe här om dagen.
 Den gamla stubben från våran gigantiska gran som vi tog ner för flera år sedan har varit kvar men nu fick en stubbfräs fick göra sitt jobb. Hur garnen såg ut en gång i tiden hittar ni här, visst var den stor och anskrämlig, men jag tror fortfarande att min make sörje den.
Killen med stubbfräsen i full action!


 Och det här är vad som blev kvar av stubben.

fredag 5 september 2014

En altan mindre!
 I morse dök två hurtiga snickare upp och knapp 4 timmare senare var vi en altan fattigare!

Ovan ser ni hur våran gamla skruttiga altan såg ut.

På måndag får vi se vad det är för någon ny maskin/hantverkar som kommer till våran trädgård, jag är full av spänd förväntan själv, ett års planering ligger bakom allt!Hurtig snickare i full action, efter en kopp kaffe och en bulle. Längst till höger skymtar mammas lille snickare som också i farten och bankar spik för fullt.


Och så här såg det ut när de åkt där ifrån 4 timmar senare. Spången är till kattluckan i dörren så att kissarna inte blir allt för sura på oss för att vi rör runt på deras domäner.


TIMBER!

För några dagar sedan så dök den här lilla saken upp i våran trädgård, en av de största flistuggarna jag har sett på nära håll. Det hela resulterade i att 14 träd strök med och vi fick en massa  vedkubbar som vi behöver klyva upp till ved.


 

TIMBER!
Jag hoppas att ni ser tallen som faller nästan mitt i bilden. Killarna var fruktansvärt effektiva och på några få timmar hade fällt 14 träd och alla grenar var ett minne blott i flistuggen.Så här såg vår baksida ut innan trädfällarna kom.Och så här ser det ut nu, för första gången ser vi grannen på baksidan och jag tror att grannen har kvälls sol för första gången också någonsinn.                                         Före                                                                   Efter


På höger sidan på baksidan så stod en stor björk och den fick också stryka på foten för att vi ska få mer ljusinsläpp. Det blev en otrolig skillnad men det är svårt att återvisa på foto tyvärr.torsdag 4 september 2014

Jag kan flyga!
I dag är det dagen innan D-dagen och vårat lilla nya bygge startar så jag tycker den här bilden på min son är passande! Jag kan flyga, jag är inte rädd - som de sa i Sällskapsresan och så känns det lite för mig också det är rätt pirrigt inför vad som hända skall!


onsdag 3 september 2014

Utflyckt - En trädgård med utsiktFör första gången på 9 månader var jag på utflyckt en kväll i förra veckan och behövde inte tänka på att jag behövde vara hemma i tid för nattning och amning osv! 
Jag kände mig som en ko på grönbete och bettede mig nog som en också... !

Utflyckten bar av till En trädgård med utsikt  i trädgårdsnätverket i Mölndals regi.
Jag hade med mig kameran och försökte återge denna underbara trädgård men kan nog tyvärr inte göra den rättvisa fullt ut. Om ni någon gång har vägarna förbi och de har besöks dag passa på att besöka dem för det är en trädgård som är väl värt ett besök.
 


Deras nybyggda drivhus var helt underbart!