onsdag 31 oktober 2012

Magisk morgon


Jag fortsätter med de bilder jag tog i helgen och på både lördagen och söndagen var det helt magiska mornar med rimfrost och underbart ljus, perfekt läge för fotgrafering.Frostig morgon


I helgen tog jag mig ut och tog lite bilder på den falnande trädgården som frosten hade slagit sitt grepp om.måndag 29 oktober 2012

Ryskmathorn i motljus


Fotolek


Jag har äntligen beställt lite nya fotoprogram till min dator och jag är förälskad, det finns så mycket man kan göra!
Ovan är ett kort från helgens frostiga mornar.

En sak som är säker fortsättning förljer med kort från mina nya program, det här var kul.


onsdag 24 oktober 2012

Höst träff
I helgen var hela familjen på utflyckt i gamal vänskaps tecken med 3 av mina gamla gymnasiekompisar och deras familjer.  I år är det 20 år sedan vi träffades alla för första gången på Kattegattgymnasiet.
Återigen tack Helena för att du lät oss alla invadera ditt hem!
Höstfärgerna var helt otroliga vart man än vände blicken!Tjejligan på promenad.


 Och en hel del Trattkantareller blev det också tack vara att Helena delade med sig av sina hemliga ställen.


onsdag 17 oktober 2012

Grattis!I dag fyller min älskade make år!

En någon stressade fru vaknade med ett ryck vid kl 6.15, trodde hon i morse. Jag gick upp, duschade, dukade frukost och tåga de in vid 6.45 i sovrummet "sjungandes" Ja må du leva för full hals och möttes av två individer (make och son) som sa båda GÅ och lägg dig för guds skull, jo klockan visade sig inte var 6.45 som jag trodde utan 01.45......
Så kl 6.45 gjorde jag om samma procedur (förutom duschen) och tågade in och sjöng för min älskade make igen och fick ett mycket bätte mottagande ;-).
 
 

lördag 13 oktober 2012

Vyer över baksidanÅterigen några dagars uppehåll i bloggandet men det har varit lite mycket den senaste tiden och andra saker har fått prioriterats sen har jag helt enkelt inte varit sugen på att blogga heller, blir väl så när man har mycket i krig sig.

Men nu börjar en inte så smickrande rundtur i trådgården och den första vyn som möter en om man går runt huset på vänster sida är ett stor hög av ris och skärp som ska iväg till tippen men inte kommit så långt ännu. Precis i framkant se man en liten rest av våran Corall Cornell som vi klippte ner i våras för den var alldeles för stor och risigt och tanken är att buskarna ska flyttas så fort jag får planen från trädgårdsdesignern.
När man kommit runt huset så ser vyn ut så här rakt farm. Vedboden kommer få sig ett ansiktslyft nu någon gång i oktober, men med tanke på att det nu är mitten av oktober så tror jag snare på november... får ringa och tjata på snickaren, och kommer också få sig ett Taklyft som vårat hus har genomgått. Men för vedboden så kommer Taklyftet bli att den får en ny takvinkel, plåt och takpannor. Till höger syns min Örtrabatt som är uppbland med perenner.


Om man tittar till höger runt knuten på huset ser baksidan så här ut och man möter ett "vackert" upplag av leksaker, byggmaterial, vedtravar osv.Bakom huset finns en öppen gräsyta där utrymmes till stor del tas upp av gunga, studsmatta och sandlåda.
Till höger skymtar min underbara gula Azalea som blommar otroligt vackert på våren och dofftar underbart.Bild när man står i jämte Axalean och kikar rakt bakåt mot skogskanten. Till vänster skymtar en odlingslåda som numera är ren förvaring för alla växter/perenner jag inte får plats med någon annanstans och bakom den skymtar min rosen rabatt.Här ser man bättre hur det ser ut runt Vedboden med ett stackar hallon, vinbär och grönsaksland som det inte växer mycket i. Sandlåda odlingslådan som är perenne och trädförvaring och rosen rabatten.Vy från när man står uppe på gräsytan och man kollar mot den sidan av huset vi precis gick runt hörnet om.
I Örtrabatten står min underbara över 2 meter höga Rosenflockel.
Bakom Vedboden ser det ut så här med gunga och en hägmispel framför komposten tunnan och förvaringen bakom vedboden. I skogkanten växer det Rabarber (i den gamla komposthögen) och massa annat som är lite mer invasivt som har blivit utkastade från mina rabatter ex Stjärnlysing, Gul lilja, Hostor som jag inte fått plats med någon annanstanns, Lungört, Kärleksört, Vallört, Kaprifol, Amerikanst blåbär osv.Nu har har vi kommit till den andra sidan huset och är på väg runt hörnet och kikar tillbaka in mot baksidan.
Längst fram i bilden finns en liten rabatt med:
Hosta
Såpnejlika
Rödbladig Törel
Lungört
Brun näva
en stackar Pion som inte trivs med livet här pga att det är för skuggigt
Vitlysing
Akleja
Skuggbräcka
Lupin
+ några saker till som jag inte kommer ihåg namnet på i skrivandets stund.Och här avslutar vi rundturen och följer Liguster häcken tillbaka runt huset.
Utmed Altanen så växer det:
Schesmin
Klippstånd grönbladig
några förskrämda Liljor och Riddarsporre som jag måset flytta på pga att Schesminen har växt till sig.