lördag 14 juli 2012

Vinterträdgård - Uterums inspirationJag har en önskedröm om ett uterum och att det ska vara atmosfär och känsla. Så nu har samlandet av inspiration startat och jag kommer att samla dem här.

Kriterierna för uterummet sä här långt är:
Över 20 m2 så man får plats med ett rejält bord och kan gå runt det när man sitter ner.
+ grader på vintern så jag kan övervintra mina blommor där.
Ingen modern skapelse utan ska ha "känsla" och snickarglädje
Gjuten platta på mark
Golv värme
Indraget vatten och avlopp De här bilderna hittade jag på Vanstads hemsida och de är helt underbara men jag vill inte en tänka på vad de kan tänkas kosta.Det jag absolut vet är att det inte ska bli en modernskapelse som ovan. De är jätte snygga men det är inte det jag önska mig.måndag 9 juli 2012

En studie av vitt

Jag har återupptagit min fotohobby med besked nu när min semester har startat och det är så kul efter en lång paus. Den här gången var det min Schersmin och min Stjernflocka som fick stå modeller i min trädgård och på vissa bilder med gäster.


söndag 8 juli 2012

Furetsplantskola - ÖrbyInnan semestern var jag på en trädgårdsutflyckt med Trädgårdsnätverket i Mölndal till Furetsplantskola i Örby. Vi fick även en rundvisning i den privata trädgården och den var fantastisk med fokus på blad och färger i olika kombinationer. Vart man än stod i trädgården såg bladverk som var gröna, gulgröna och röda i olika konstellationer.

Plantskolan hade mängder med udda saker som jag aldrig sett förut, jag kommer helt klart komma tillbaka till hösten för att shopa mer.... problemt är bara vart jag ska få plats med något mer. Det blir till att gräva i sommar och kanske vårat häck projekt med grannen kanske löser problemet.


lördag 7 juli 2012

Vatten droppar


I dessa regniga tider så tyckte jag att det passade med lite vatten droppar från min trädgård.

fredag 6 juli 2012

Objudna gästerDet regnar och idag roade jag mig med att fota objudna gäster i min trädgård som jag till viss del för krigföring emot, då syftar jag på killen i nedasta bilden.


torsdag 5 juli 2012

Motljus


Idag roade jag mig med att jobba med motljus och bländare i min trädgård så det blev en studie av min röda stjärnflocka.
Flädern blommar också och jag får passa på att fota blommorna innan de blir flädersaft.


Humlorna gillade min lammöra.