måndag 25 juni 2012

Spaljé inspirationJag håller på att samla spalje inspiration till mina framtida splajér i trädgården. Vissa kommer nog bara bli önskedrömmar men några kanske blir verklighet... vem vet


Den här underbara spaljen heter Trådgårssångaren och jag hittade den på en internetbutik och design är  Lotta Hernek. Den ligger helt klart högt uppe på önskelistan.

Två något enklare variant av spaljé men fullt möjlig att snickra själv men ack så snygga!

De här två väggspaljerna är helt enkelt fantastisk men jag tror jag nog går bet på de böjda bitarna om jag skulle snickra dem själv.


Det här en enklare och stilrenare variant som nog kommer likna det som jag kommer att göra till våran vedbodvägg. Jag har 3 st rosor och en kameljontbuske som längtar efter att få stöd av varsin spaljé.torsdag 21 juni 2012

Glad midsommar!


Önskar er alla glad midsommar med en bild på min solstråle midsommaren 2010.
Nu bär det av till Värmlad.

onsdag 20 juni 2012

Fynd på Plantagen

Plantagen hade rododenron rea med start i Söndag och det kom väldigt lägligt för jag var sugen på att skaffa några som ska stå i skogskanten bakomhuset.

Det blev en rhododendron Cunninghams white, samma som Ika  har i sin sjukbädd. Jag håller tummarna för att jag har bättre tur med min.Och en Rosa röd som heter Rhododendron Morgenrot.  Jag ser redan fram emot här de lyser upp skogskanten bakom huset!

 

tisdag 19 juni 2012

Trädgårdsrunan i Nordvästra Skåne Nr 25 - Eva och Tomas Rehn

Sista stoppet på Trädgårdsrundan i Nordvästra Skåne var nr 25 på kartan - Eva och Tomas Rehn.
De hade en otroligt trädgård och det fanns inte en centimeter gräs så långt ögat kunde nå, däremot hade fåren som strosade i hagen bakom huset desto mer.

Vacker pelagonia som var placerad i en gamal trälåda.

Ville spara den här bilden av stenläggning för framtida projekt och inspiration.

 De hade en något mer organiserad örtagård än vad jag har, jag får sätta upp det på önskelistan för framtiden.
Trädgården var så lummig och vacker på sitt speciella vis, men den var nästan överväldigande med alla intryck. Sen blev jag förälskad i deras otroligt vackra utrum som de Trädgårdsrundan till ära hade inrett tom fik. Jag är så sugen på att skaffa ett utrum och skaffa så mycket inspiration jag kan för tillfället. Vi får se vad som händer i framtiden om jag lyckas få maken med på noterna när det gäller min dröm om en Vinterträdgård.

måndag 18 juni 2012

Trädgrårdsrundan Nr 75 - Sylvia Wihlborg

Näst sista stället på trädgårdsrundan är hos Syliva Wihlborg som driver ett B&B och hade en underbar trädgård som till vissa delar var under uppbyggnad. Jag ser fram emot att komma tillbaka om något år och kika mer.


Det mysiga västhuset användes som fik och jag och svärmor åt varsin otroligt god bakelse.


En klematis sträckte sig mot skyn och hade frekventa besökare av bin.Den här bilden har jag bara tagit för jag tyckte att det var ett fiffigt sätt att göra växt stöd av armerings näg och vill komma ihåg hur man gör.
Back timjan blommade förfullt och var som en matta och hade många gäster.

lördag 16 juni 2012

Cykeldårar - Vätternrunt

Idag så är maken ute och trampar Vättern rung - drygt si så där 300 km fast på en lite sportigare hoj än på bilden.  

Om vädret tilllåter så ska jag nog försöka ta mig ut i trädgården och fota och fixa lite. Har fortfarande 2 krukor från plantbytar dagen som jag inte har lyckats få ner, lite pga att jag har beslutsångest vart jag ska sätta dem. Det är två hotensior och problemt är att jag kommer inte ihåg vilken sort det är, men det lutar åt att de hamnar i skogskanten på baksidan av huset.

Trädgårdsrundan Nr 11 - Laila och Lennart OlssonNästa besök på Trädgårdsrundan blev Skogvaktar bostaden i Arilds - nr 11 på kartan, och deras utsikt var en av de finaste jag sett. Det var en stor ruffsig trägård som var hänförande.

 

Tyvärr började jag nog bli lite mätt på trädgårdar + att solen var mördande för kameran så det blev inte så många bilder.

måndag 11 juni 2012

Trädgårds uppdatering

 Det var evigheter sen som jag gjorde något inlägg om min egen trädgård. Det har hänt lite i trädgården men mest har det varit underhåll bara de senaste åren. Men de uppdateringar jag har gjort har jag inte noterat någonstannas så nu sticker det upp saker här och var som jag inte har en susning om vad det är.... som sagt var minnet är bra men kort.

Idag har jag lyckats plantera min limefärgade anisört som jag köpte på trädgårdsrundan men tyvärr har jag inte lyckats fota pga allt regn. En vit sköldpadde ört hittade också ner i jorden, kort kommer någon annan dag.


 Aklejorna blommar så otroligt vackert och rådjuren har inte lyckats äta av alla blommorn ännu.

  Framsidan blommar så fint med Rododenrohn, gul vallmo osv och allt är väldigt frodigt tack vare regnet.


Jag gillar kontrast färger orange och en blå lilja akleja matchar varanda. En gång i tiden ville jag inte ha något gult i trädgården men något har hänt på vägen och jag har gullt både här och där.

torsdag 7 juni 2012

Trädgårdsrundan Nr 76 - Jutta Lindh och Sven Nördlind

Tredje stoppet blev hos Nr 76 -Jutta Lindh och Sven Nördlind på Trädgårdsrundan.
Precis när jag parkerade bilen så behagade en hagel storm dra över så jag fick sitta och vänta en stund innan jag kunde gå in. Men innan jag åkt därifrån så vart det strålande solsken.

Ett blött och regnig entré till en otroligt mysig trädård

Solen kikar fram.

Vacker trädgård med massor av små rum och vackra vyer runt hörnen. 

Jag var bara tvungen att ta en bild på det ilskna molenet som bestämde sig för att släppa en omgång hagel på oss och som håller på att försvinna i fjärran mellan träden.

Blåregnet blommade något otroligt vackert!
Skulle gårna ha en men tyvärr så bor jag i fel zon så den hade nog inte klarat sig länge och framöfr allt aldrig blommat.

onsdag 6 juni 2012

Trädgårdsrundan Nr 21 - Rolf och Gunilla Bengtsson


Den här underbara trädgården har jag besökt förut men den var väl värd dett besök igen!
Jag bara älskar deras underbara uterum och gröna ruffsiga trädgård.

Det ser mysigt på utifrån och det är ännu charmigare inne, tyvärr fick jag inte till någon bra bild på interiören den här gången.


Lite vackra detaljer från trädgården. 
På bilden nedest till vänster sitter min kära svärmor och väntar tålmodigt på sin långsamma svärdotter som envisas med att fotografera allt ;-).


Damen i den ljus lila jackan är ägarinnnan till denna underbara trädgård, och det var lite ruggit väder som ni ser för det var skönt att värma sig.

Så här vackert såg det ut när man skulle gå ut ur trädgården.


söndag 3 juni 2012

Trädgårdsrundan i Nordvästra Skåne - nr 97


Idag har jag och svärmor trotsat regn, rusk och hagel och åkt runt på Trädgårdsrundan i Nordvästra Skåne. Första stoppet för dagen var hos hos Per Grönberg - Nr 97, han fanns med på den kartan man kan printa ut från hemsidan. Det var en trädgård utan en enda cm med gräs och med massor av små prång och underbara skymslen. Det som jag vart mest hänförd av var deras otroligt vackra drivhus som väckte helt klart känslan, vill ha hos mig!

 Vackra detaljer i drivhuset.


 Runt varje hörn i trädgården hittade man något vackert stileben.

En något blöt viloplats i ett undan skymt hörn i trädgården.