tisdag 21 september 2010

Badrums NYTT!!!Det har börjat röra på sig på allvar på vårat "lilla" bygge igen och det är badrummet på övervåningen som inom inte allt för snar framtid kommer att bli färdigt hoppas vi. Som jag nämnt inan så har vi beslutat att ta in hantverkare och fixa det sista nu för orken och hälsa har trutit lite för oss. Vi fick en kakel sättare rekommenderad med jag våga de inte lita riktigt på hans offert så jag la ut en förfrågan på Bello.se men efter att ha haft ytterliga 4 stycken hantverkare här som lämnat offert så slutade det med den vi hade haft hit först.

Vi har bestämt oss för kakel och det blir ett neutralt kakel i svagt beigt och med glasmosaik dekor och ett nästan skifferliknande kakel på golvet. Tyvärr har jag inte hittat några bilder så jag får åter kommer med det senare.


Vedum fast vi har valt Valnöt istället för Ek

När det gäller handfatet och skåpet så föll valet tillslut på Vedum, men Ballingslöv och Aspen var länge med i funderingarna. Valet på underskåp var rätt självklart eftersom jag ville ha lådor, hatar skåp för man ser aldrig vad som finns längst in, och så ville jag inte ha något som stod på golvet för det ska vara lättstädat. Sen är tyvärr badrummet bara 4,8 m2 så vi är lite begränsade i vad man kan välja på så liten yta. Jag hade mycket väl kunnat tänka mig ett badkar som ovan men utrymmet finns helt enkelt inte.Aspen


Ballingslöv

Jag är väldigt förtjust i Marachesh kakel och lite mer retrostuk på inredningen men tyvärr blev det inte av den här gången men vem vet det kanske dyker upp i vårat gamla badrum på bottenvåningen någon dag i framtiden :-)
Men jag kan inte motstå att visa bilderna som inspiration.
50-tal hmmm


Marachesh kakel

måndag 20 september 2010

Svärmor fyller årVäl tillbaka till Atlanta så passade också svärmor på att fylla år och vi firade det hela med att gå ut på Mexicansk restaurang. Hela personalen slöt upp i födelsedags sång till allas vår förvåning.
En något förvånad Benjamin blir utspökad av mamma :-)
Svärmor trivs för fulla muggar.

söndag 19 september 2010

På vift i Cancon MexicoMin kära svägerska hade också den goda smaken att fylla jämt och bjöd med 7 av sina väninnor till Cancon i Mexico för en lång weekend. Det blev helt klart en oförglömlig tripp och vi hade otroligt kul!
Järngänget, väninnorna Sonja, Page och Annika (min svägerska)
Vädret var inte helt fel för att vara februari och vi njöt i fulla drag.Utsikten från hotellrummet var inte helt fel......Omgivningen var helt otroligt vacker och hotellet hade havet runt sig på 3 sidor.
Bara vackra detaljer som jag vara inte kunde låta bli att fota.
Ett litet vindpinat kapell fanns på udden som tillhörde hotellet och en dag var det faktiskt ett par som gifte sig där också.Tite mer utsikt från hotelletbalkongen......
Födelsedagsbarnet i jacuzzin som för tillfället har omvandlats till bubbelbad.

lördag 18 september 2010

På vift på andra bredgrader


Min snälla svägerska till höger som lät mig stanna i en månad, svärmor Gertraude och jag och vår lille skrutt Benjamin som vid det här tillfället var ca 7-8 månader.

Tja eftersom jag inte har uppdaterat bloggen nu igen på evigheter så vet jag knappt var jag ska börja.... det har hänt så otroligt mycket det senaste 6 månaderna och innan dess också för den delen.
Så för att göra det enkelt för mig så börjar jag helt enkelt i kronologisk ordning för annars så får jag aldrig någon ordning och reda på det hela.

En orsak varför jag har varit så dålig på att vara frekvent har ute var att jag passade på att åka till USA en månad till svägerskan i våras. Ett alldeles ypperligt sätt att tillbringa en månad av sin mamma ledighet på kan jag meddela :-)
För rättvisans skull ska vi om två veckor göra om samma sak fast den här gången är det jag som stannar i 2 veckor sen börjar jag jobba och Stefan stannar i en månad på sin pappaledighet.
Kusinerna Hayden med Benjamin i knäet och Emmie och Svägerskan poserarTvå kusiner och riktiga sötnosar till killar, Benjamin och Hayden.
Svärmor Gertrude och Benjamin är och hejar på när Hayden tränar fotboll.