tisdag 4 maj 2010

Luft och rymligtDet kanske inte är så stor skillnad från när vi rev tills nu men det är öppet och rymligt. Men väggen som är mot hallen är också riven och när man kommer in så ser man trappan och en stor öppen yta. Tyvärr så ser man vårat förvarings utrymme under trappan men någon gång så ska det komma upp en vägg där under som gömmer allt.

Det är fortfarande en hel del kvar att göra på bottenvåningen men vi har beslutat att pausa ett tag och eventuellt ta in hantverkare för att bli klara. Vi är byggtrötta så det förslår och både jag och maken har varit och är lite krassliga.

Kvar att göra på bottenvåningen är:
  1. Lägga om golvet i hallen och matsalen så det blir enhetligt. Jag har önskemål om att vi ska ha golvvärme i hallen och klinker som sen går över i parkett golv men jag och maken har inte förhandlat färdigt i den frågan. Orsaken till att jag vill ha klinker är att nu när man har barn så kommer det nog komma mer ett par blöta stövlar i framtiden och då är det suveränt med golvvärme.
  2. Bygga in skrubben under trappan så det blir en vägg där så man slipper se att bråte som vi förvara där i dagsläget.
  3. Måla om och tapetsera väggarna i hallen och matsalen.
Så här ser det ut från hallen och man ser de tre olika golven. I hallen är det laminat golv som föreställer vitbetsad ek, i det gamla kontoret är det spånskiva med klister på från det gamla plast golvet och i vardagsrummet är det en rätt ful 4 stavs ek-parkett.

lördag 1 maj 2010

En vägg mindre
I Julhelgen så fick maken och svärfar ett ryck och bestämde sig för att ta ner den gamla väggen mellan det gamla vardagsrummet nu mera matsal och det lilla kontoret som det nu mera stod en trapp i. Bilden är tagen från matsals hållet och de vita strecken i väggen är där tigersågen gått igenom.Den här bilden är tagen från hallen sett, med allt bråte som vi håller på att röja upp i eftersom vi var tvungen att tömmar ur det gamla kontoret.Maken och Svärfar börjar bända.En stund senare ser det ut så här och det går undan!På kvällen ser det ut så här och en nöjd make står och poserar.

I nästa inlägg får ni se hur det ser ut idag.