söndag 30 augusti 2009

Grattis till bröllopet!

I går så gifte sig en av min väninnor och hennes respektive sig och bröllopet var så vackert och festen var otroligt trevlig.

Det enda är att Benjamin är idag alldeles rödprickig. Antingen är det av förrätten med räkor eller så är det efterrätten en extremt god choklad tårta som har orsakat prickigheten. I fortsättningen får jag köra uteslutnings metoden och inte köra all mat på en gång.

Val av golv

Jag fick en fråga om vad det var för golv vi har lagt in och jag insåg att jag glömt att nämna det. Golvet är ett golv från Fjordal och är köpt på Hornbach och så här långt är vi väldigt nöjda.

På bilden så ser golvet väldigt flammigt ut men det är det inte i verkligheten.

Charlotte, jag hoppas du läser det här för jag kunde inte lämna något meddelade på din blogg.

torsdag 27 augusti 2009

Taklyftet har blivit lokal kändisar

'


I dagens nummer av våran Lokala tidning, Partille Tidningen, så finns en artikel med om min blogg Taklytet!

Jag blev kontaktad av tidningen för några veckor sedan och de har för tillfället en artikelserie om bloggare i kommunen och ville ha med mig som renoveringsbloggare. Jag och maken var först lite tveksamma med att delta för vi har kämpat rätt hårt med att vara rätt anonyma ute på nätet men efter lite övervägande så tackade vi ja.

Så i förra veckan kom den trevliga reportern Johanna hem till oss och intervjuade och fotograferade oss och idag så är artikeln med i tidningen och det blev riktigt bra! Fast Benjamin gör sig bättre på bild än jag ;-)

Tyvärr finns det ingen nätversion av tidningen ute så jag kan inte ge er som inte kommer från Partille en glimt hur artikeln ser ut.

onsdag 26 augusti 2009

Utflykt till Ika kan själv
Ika kan självs taklyft

I går så gav jag och Benjamin oss ut på en utflykt till Ika kan själv för att spana på hennes taklyfts bygge. Med oss hade vi en morotskaka till fikat, vet av egen erfarenhet att medhavt fikabröd alltid uppskattas när man sliter som värst med bygget.

Vad flitig de är och vad långt de har kommit. Jag är helt klart impad av att det gör allt själva och hur bra det går, det kommer bli så fint när det är klart!

Sen var det ett litet knyte som lyckades charma både Ika, J och plast pappa och var så lugn och snäll och protesterade inte mycket när mamsen knatade runt bygget och kikade och pratade bygge för glatta livet.
Sen fick Benjamin massor av jätte fina presenter, det hade du inte behövt Ika!
Tack så mycket!Ika och Benjamin


tisdag 25 augusti 2009

BomsterpraktSyrenbudlejan

Det blommar så otroligt fint i min trädgård men jag har inte hunnit göra något inlägg om det på länge så här kommer ett lite smakprov vad som blommar.Självsådd solros från fågelfröna i vintras


Bolltisteln


Blomman för dagen som jag fick frön från G i min studiecirkel.


Afrikas blå Lilja


Snapshot på vad som blommar i mina krukor.


Födelsepresent!
Min underbara make kom hem med en födelsepresent i går, en jätte fin klocka! Han tyckte att jag var värd det efter den resa vi har gått igenom för att komma så här långt och för den underbara lilla son vi har fått.

Tack Älskling du är för gullig!!

måndag 24 augusti 2009

Minior har fått ett namn


Vi har äntligen kommit fram till vad Minior ska heta och det blev Benjamin.

Vissa i bekantskaps kretsarna konstaterade torrt... det var på tiden nu har ju haft 9 månader på att hitta ett namn. Ja, ja det är inte alltid så lätt speciellt när det finns två föräldrar som inte kan bestämma sig ;-)

lördag 15 augusti 2009

Nya tider
Tack alla söta snälla ni som har lämnat grattis hälsningar och alla ni som har varit förbi och lämnat och skickat presenter och blommor!

Jag är fascinerad över hur snabbt man lägger om sitt liv och anpassar sig. Från att vara fokuserad på karriär och ett rikt socialt liv så är man helt plötsligt mamma på heltid och jag trivs ypperligt. För maken är det samma sak, han trivs ypperligt i rollen som pappa och som begynnande expert på blöjbyten.
Lillkillen som fortfarande går under namnet Minior, pga att föräldrarna har lite beslutsångest vilket namn killen ska få, mår utmärkt och äter som en häst = var annan timme dag som natt och är jätte snäll.

Men trots denna omställning så händer det fortfarande lite på byggfronten men nu kanske i ett något lugnare tempo. Svärföräldrarna har varit här i fyra dagar och svärmor har skött all markservice vilket har varit jätte skönt med tanke på att min svanskota fick en del stryk vid förlossningen så de första dagarna kund jag knappt sitta eller resa mig upp. Svärfar passade på att hjälpa Stefan att sätta upp räcket på trappan. Vi hade egentligen sagt att vi skulle vänta med räcket men Stefan fick panik över att Minior snart kommer att krypa snart... typ om ca 8 månader... ;-) ... Skämt och sida så var det så att vi kände att det kändes lite osäkert att inte ha ett räcka att kunna hålla sig i när vi bar pyret upp och ner och maken höll på att trilla en dag så där av ändringen.

Tack svärmor och svärfar för hjälpen!lördag 8 augusti 2009

Vi har blivit en till i familjen!!!

En välskapt kille kom till världen den 6 augusti på 3760 g och 52 cm.

I Torsdags, 8 dagar över tiden, så började jag och maken bli lite otåliga på att Minior verkade trivas lite väl bra i sin skyddade värld så projekt vräknings försök inleddes.

En kompis föreslog gräsklippning men på mitt initiativ så lastade vi ett jätte lass med skräp på släpet som skulle till tippen och åkte iväg. Jag kan bara konstatera att jag fick många konstiga blickar på tippen när jag vankade av och an och kånkade på sopsäckar med min gigantiska mage.
Men vräknings försöket med att kånka skräp till tippen fungerade, kl 23 på kvällen satte värkarna igång och 16 timmar senare är pyret fött.

Jag och Minor mår jätte bra förutom att det känns som om jag har skitit ut en hörnsoffa ;-).måndag 3 augusti 2009

Vi har flyttat in!

I helgen kom några vänner förbi och de borde ha lärt sig vid det här laget att man ska passa sig för det och att man råkar ut för att hjälpa till ;-)
Tack för hjälpen Kajsa och Tobbe!

Det hela slutade med att de fick hjälpa oss med att flytta upp sängarna på övervåningen så nu har vi flyttat in! Allt är inte på plats ännu men nu kan vi sova där och på torsdag kommer elektrikern och fixar så vi slipper att ha förlängningssladdar för att få belysning.

Men sängflytten var lätt obehaglig för under våran säng i vårat sovrum så hittade vi förpuppade liklarver... urk!! Innan vi hade hittat vart de kom ifrån så var vi alla rätt äckelmagade och maken var nästan beredd på att slänga ut sängarna och köpa nya. Men det hela slutade med att vi hittade något väldigt dött i mitt nattduksbord bakom några böcker som våra kissar har haft snällheten att lämna av. Så vi fick äntligen förklaringen på varför det har luktat död räka i vårat sovrum den senaste veckan och som vi hade letat förgäves efter orsaken till.
Våra älskade kissar är inte så poppis för tillfället!
Sen har vi blivit färdiga med allt golv i hela övervåningen men det är inte städar ännu bara som ni ser på bilden. Nu är det bara golvlisterna och dörr foder som saknas!

söndag 2 augusti 2009

Pimpade krukorTack alla för era Grattis hälsningar!

Så är man 5 dagar över tiden och Minior verkar fortfarande trivas ypperligt i sin skyddade värld. Känner mig som en strandad val och min kära make har inte sinnesnärvaro nog att protestera och säga att jag är "så nätt och fin" när jag säger det.... av någon konstig anledning ;-)

I år har jag slagit rekord på mängden krukor jag har utomhus... det är lite som med mina fröer jag skulle inte så något för jag kommer inte hinna med och vad gjorde jag - jag har aldrig sått så mycket som i år. Likadant är det med mina krukor, det blommar något otroligt men vad jag njuter av det när jag nu när jag inte kan göra så mycket.

I ena hörnet så finns det Tobak, Tomater, Surfina, Pelagonier, och en jätte fin Hotensia som jag fick av mina jobbarkompisar innan jag gick hem på semestern.I det andra hörnet på altanen står Tobak, surfina, Blomman för dagen, Tomatplantor och paprika.På framsidan har jag krukor med Lavendel, Pelagonior och Blomman för dagen. Sen så står där även en Afrikansk blå lilja som äntligen har börjat slå ut. I lådorna under fönstren så har jag Pelagonior.Sen så råkade jag köpa den här på trädgårdsrundan i Skåne och jag tycker så mycket om texten " Imagine if earth is paradise and we are unaware of it".