tisdag 26 augusti 2008

Hidcot Manor Garden
Tack alla för era uppmuntrande ord och för att ni har saknat mig. Jag har inte hunnit titta runt till er alla men jag ska göra det så fort jag hinner, det är lite mycket både på jobbet och privatlivet just nu.
Jag får också tacka Humlebacken för utmärkelsen jag har fått! Jag ska funderar på den och i nästa inlägg ska ni få veta vilka jag skickar den vidare till.

Våran resa till England var väldigt lyckad och vi var i Cambridge och hälsade på vänner och några dagar i ett område som heter Cotswold i sydvästra England. Naturen och atmosfären var helt underbar i Cotswold med ett otroligt böljande landskap. Innan vi åkte så slog maken till och köpte en GPS och det kan jag konstatera i efterhand att det var väl investerade pengar. Mitt argument för att inte köpa någon var att en kart är billigare och funkar lika bra men i det här fallet så slog GPS:en kartan med en hästlängd. Vi satte helt enkelt GPS:en på inställningen Vacker väg och Motorväg förbjuden och vi hamnade på de minsta vägarna som gick över åkrarna osv och vi fick se så mycket som vi aldrig hade hittat till annars eller så hade vi kört vilse totalt.

Första trädgårds stoppet på resan var Hidcot Manor Gardens och till hör en av de trädgårdar och hus som National Trust bevarar. För den som ska till England och har vägarna förbi så är det här stället helt klart värt ett stopp!
Tyvärr kan inte mina bilder göra denna trägård rättvis men ni kan få en glimt av hur det såg ut.

Utdrag från turist informationen:
One of the truly great English gardens, created in Arts and Crafts style by Major Lawrence Johnston as a series of outdoor "rooms", each with its own character, separated by hedges and walls. The garden is reknown for its rare trees and shrubs, herbaceous borders and unusual plants from across the globe. The outdoor "rooms" are planted with species that bloom at diferent times of the year, making Hidcote a year-round pleasure.


lördag 23 augusti 2008

Livstecken


Foto: Isabella Smith

Nu är jag äntligen tillbaka. Jag upptäckte under semestern att jag behövde en paus från bloggandet för det kändes mer som ett måste än att det var kul.
Borelian verkar ha gett med sig och jag mår bra igen efter en penicillinkur.

Tänka att ha en sådan planteringshörna någonstanns där hemma. Just nu är min hörna belamrad med resterna av allt taktegel i väntan på att det ska komma upp förrådstaket.

I nästa inlägg ska ni få en glimt av en av de underbara trädgårdar jag besökte i England.