tisdag 29 juli 2008

Fortsatt blogg pauseJag är nu tillbaka från Kålandsö- Vänern och England , men jag kommer att fortsätta att ha blogg paus i ytterligare 1 1/2 vecka till. Jag har sett massor och fotat massor men det får vänta tills jag kommer tillbaks från Småland= sommarstugan. I morgon åker vi till sommarstugan och stannar där tills semestern ta slut och eftersom det är en internet fri zon så blir det inga inlägg.

Tyvärr har jag mitt i allt fått Borelia men har som tur väl är än så länge bara haft lindriga symtom ex feber, muskelvärk och huvudvärk och jag hoppas innerligt att det inte blir värre.
Jag fick feber medan jag var i England som jag lyckades hålla i styr med febernedsättande och det var först i går på min födelsedag som det rosa kantade märket dök upp på insidan av armen vid armbågen och jag äter nu mera pencillin från och med idag. Håll tummarna för mig att det inte blir värre för jag har fått höra diverse skräck historier av " hjälpsamma" vänner ;-)

lördag 19 juli 2008

Award och jag har blivit grönhårig
Jag har fått en award av Synne på Blåbär och annat snadder, tack vännen. Jag får fundera lite på vilka jag ska ge den till och återkomma lite senare för jag har lite tidsbrist för tillfället.

I går blev jag grönhårig ... jag hade lite för nära kontakt med färgen när jag målade takfoten i blåsten och när skadan redan var sked då fick jag på mig en keps.
Jag lyckades också välta ut 3 lite färg på stenläggningen och blev sur som ättika ... maken vågade inte prata med mig på en timme eller så ;-) ... vilket han gjorde rätt i för sitt eget bästa. Den mesta färgen gick att ta bort som tur väl var, men idag har jag vägrat att måla och istället bakat 6 limpor bröd för att avreagera mig.

Ni får ha det så bra alla för nu tar jag en blogg paus och åker till Lidköping/Vänern och sen till England en vecka.


onsdag 16 juli 2008

Göteborgs Lustgårdar - Botaniska del 2

Det regnar så vi har fått avbryta vårat målande... suck, men både syd och norrgavel är nu målade en första gång.
Botaniskas Dahlia rabatt är bara för ljuvlig och jag fastnade där och tog en mängd kort. Jag hade så gärna viljat ha en liknande men vilket jobb det är att sköta och vinterförvara, det får mig att avstå.Göteborgs Lustgårdar - Botaniska

Foto: Taklyftet, klicka på bilderna så visas de i större format.

Jag smet från målningen och gjorde en utflyckt till Göteborgs Lustgårdar och Botaniska i förgår. Det var 3 stoppet på runturen och nu är det bara Liseberg som saknas.

Botaniska har gjort några få förändringar inför Göteborgs Lustgårdar men trädgården är bara för underbar och är helt klart värt ett besök. De har däremot ett mastigt Kalendarium med en mängd föreläsningar och aktiviteter.

Jag tog så mycket kort så jag får dela upp trädgården i två inlägg.
Färgerna i perenn rabatten är så vackra ex bilden överst till höger, flox, stäppsalvia och något silvrigt som jag har glömt namnet på. På bilden nedest till höger ser man trädgården som var med på Chelsa Flower Show förra året.Övert till vänster: den gula spirstånden höver sig majestätiskt över rabatten.
Ö.h: Solbrud och kantnepeta eftervarandra.
N.v och mitt: Några av många liljor
N.h: Solbrud i närbild
måndag 14 juli 2008

Objudna gäster


I går när vi skulle måla färdigt det sista på foderna runt takkupan så upptäckte min kära make att det fanns objudna gäster och en av dem lyckades sticka honom på hakan. Det var ett getingbo av den större dimensionen som de små liven hade byggt.
Eftersom jag kunde skylla på höjdrädsla så föll det på makens lott att spreja dem med insektssprej.
Ovan ser ni min makes tjusiga mundering så han ska slippa fler stick, han står och funderar på hur han ska gå till väga och tillslut attacken. Detta medan hans kära hustru står säkert nedanför och tar kort på sin modige make och vakar över så att han inte trillar ner igen.

Jag hinner inte kika runt hos alla er andra för tillfället, det är full rulle med att få klart det sista på utsidan och jag är helt slut på kvällarna.


söndag 13 juli 2008

Snickarglädje inspirition


När jag var runt på Kärringar rally fick jag syn på två underbara hus med otroligt vacker snickarglädje och jag var bara tvungen att fotografera för att komma ihåg hur det såg ut.

Jag kommer helt klart att ha de här bilder till inspiration när vi ska sätt upp snickarglädjen på verandan och till balkongen.lördag 12 juli 2008

Kärringa rallyt
Foto: Taklyfte, Dixie, Kasthall, SVP Textil

Tiden bara springer iväg och jag har börjat min semeter nu... och det är så skönt!

I torsdags var jag i väg med en kollega på Kärringarally. För er som inte vet vad Kärringar rallyt är, så betyder det en shopingrundtur i Tygriket i Marks kommun i orterna Frisla, Skene, Kinna och Horred. I detta område är en mängd tygindustrier lokaliserade och de har fabriksförsäljning.
Som namnet antyder så brukar dameran lämna herrarna hemma för hemfridens skull ;-)

Vi hamnade på Kasthall, Ekerlundhuset, Fritsla Tyglag och ett antal ställen tilll. För er som har vägarna förbi så är det en trevlig tur. Gå in på den här länken till turist föreningen i Mark så får ni veta mer.

Jag kom faktiskt där ifrån utan något tyg men där emot lite pynt till min trädgård som ni ska få se lite senare. Däremot fick jag massor av inspiration och det kommer att bli fler besök framöver när övervåningen börjar bli klar.

onsdag 9 juli 2008

Trädgårdsbilder
Jag insåg idag att det var länge sedan jag la in någon veckans trädgårdsbilder. Tiden bara flyger iväg och nu är det det bara 2 dagar kvar till semester fast de sista dagarna kommer jag knappt vara något på jobbet. I morgon eftermiddag bär det av på Kärringar rally tillsammans med en kollega, för er som inte vet var det är får ge er till tåls till nästa inlägg ;-).

Överst vänster: Mina Allium Gladiator reser sig ca 1.20 över rabatten och de är så vackra!
Ö.h Min röda Temynta har börjat blomma och stjärnflockan och den rödbladiga klippstånden som skymtar vid sidan och i bakgrunden börjar sätta knopp

N.v Vy över min trädgård på bakssidan, främst är örtrabatten och mitt på gräsmattan står min fuschia/blodsdropper och bakom den skymtar den nyfixade rabatten vid stenhällen.
N.h: En av de 3 knopparna på den Afrikanska Liljan har slagit ut.
Ö.v Ett hav av Purpurklätt i rabatten på framsidan.
Ö.h Grekvädden har börjat blomma
N.v Jag kan inte kommer på vad den här blomman heter, är det någon som vet så får ni gärna lämna en kommentar. Den är otroligt vacker i buketter.
N.h En av mina liljor som inte rådjuren har ätit upp har slagit ut. Jag är inte ricktigt vän med rådjuren för tillfället, de har ätit av mina rosknoppar och liljor.Körsbären är mogna och smakar ljuvligt och kråkorna har facktiskt lämnat riktigt många till oss i år.

PS: Jag håller på att uppdatera bannern/rubrikbilden så den kommer att ändras lite av och till tills jag hittat en ny som jag gillar.

tisdag 8 juli 2008

Ett hus i förvandling - Norrsida

Här kommer den sista sidan på huset, norr gavel och det är också våran "skam" fläck. Här ligger allt byggmaterial och diverse annat staplat. Om det bara kunde slutade regna så jag kan målatvätta och måla den här sidan av huset också.

Många lass till tippen har det blivit med skärp, det känns som om skräpet förökar sig själv.
måndag 7 juli 2008

Betong alster
I förra veckan så jag iväg med mina Studie cirkel Gröna fingar (Trädgårdsnätverket jag är med i) och gjöt betong. Vi var 6 tjejer som testa att göra lite olika saker och jag kom där i från med ett fågelbad gjort av ett stort rabarberblad och två rabatt dekorationer. Tack Gunilla för att du var en så tålmodig lärare och att du lånade ut din trädgård och sandlåda. Vi måste göra om det fler gånger för det var himla kul och jag ser fram till nästa träff i höst!
Blomster REA 50 %Jag vill bara tipsa alla trädgårdsfantaster att det är REA på Isakssons blomsterhandel i Mölndal, vid Hulelyckan. Det är 50 % på allt i butiken och jag har handlat en hel del, det blev bla 2 st lavendel, pelagoner 15 kr stycket, kransveronika, Rå Odör á 90 kr (kostar annars ca 180-200 kr), klätterros Heidelberg för 65 kr och en röd mini rhododendron som jag har suktat efter länge osv. De flesta perenner är tyvärr slut men det finns en hel del sommarblommor, krukor och rosor kvar så det är värt ett besök. REA:n håller på till den 17 juli.söndag 6 juli 2008

Göteborgs Lustgårdar - Trädgårdsföreningen
En vecka kvar till semestern och nedräkningen pågår!
Som en försmak på semester så var jag på Trädgårdsföreningen en kväll i veckan, det var andra stoppet av fyra på Göteborgs Lustgårdar.
Hela trädgårdsföreningen hade fått sig en rejäl ansiktslyft och rosen trädgården var helt ljuvlig. Där fanns också ett antal idé trädgårdar och palmhuset var lika vackert som vanligt.