söndag 30 mars 2008

Slowly back to normal

Sakta börja saker och ting gå tillbaka till det normala för oss, men för min svägerska är det jobbigt och kommer att vara tufft ett bra tag framöver.
I går tog jag och min man hans gudson till på Atlanta Aquarium, ett av de största akvarium som finns. Stället var gigantiskt och hade enorma akvarier med både valar och allt möjligt annat.

Vi lämnar USA i morgon och är tillbaka i Sverige på måndag.

Slowly things starts to get back to normal for us, but for my sister in law it is tough and will be tough for quit some time.
Yesterday we went to Atlanta Aquarium, one of the larges in the world with my husband god son.

We are leaving US tomorrow and are back in Sweden on Monday.


torsdag 27 mars 2008

Scholarship


The funeral was yesterday and so many came from all over USA, Canada, UK and Sweden.The church was full and it must have been more than 300-400 people, at the reception at home there were at least 150-200 people.
Thank you all for coming and for your help and contributions.

For those who knew Gary and Annika and couldn´t attend the funeral and want to contribute there is a scholarship started in Gary’s name at University of Georgia and you can find more information about it on the links below.

http://www.simma.nu/ under the 18th of March

http://www.swimmingworldmagazine.com/lane9/news/17519.asp


And articles about Gary you can find at:

http://www.ajc.com/metro/content/metro/obits/stories/2008/03/22/binfield_0323.html

http://www6.lexisnexis.com/publisher/EndUser?Action=UserDisplayFullDocument&orgId=574&topicId=100021147&docId=l:763928714&start=5
http://www.collegeswimming.com/news/2008/mar/19/former-brown-coach-passes-away/

måndag 24 mars 2008

Otrolig support

Foto: Taklyftet

Jag är otoroligt imponerad av den enorma support min svägerska har runt i kring sig i denna stund.
Två av hennes bästa vänner kasta sig på flygplan från Washington och New York och har varit vid hennes sida sen i lördags kväll. De har fixat begravning, funaral home och allt möjligt pappers arbete osv så när släkten anlände från Sverige och England i tisdags så var det mycket redan ordnat.

Min svägerska kommer inte att behövde laga mat den närmsta månaden heller, alla har vänner grannar och arbetskamrater har ställt sig på en väntelista för att få leverera mat och för tillfället så börjar de tre frysarna att bli fulla trotts att det är mellan 12-20 pers varje dag som äter här.


För alla er som är hemma i snöiga och kalla Sverige så är här vår med stort V, här är uppemot 20-25 grader på dagarna.

I am totally astounded by the support my sister in law receives from all here friends, neighbours and co-workers. For instance she doesn’t need to cock the next month or so due to every day some one is coming by with a delivery of food.

fredag 21 mars 2008

In the memorie of a great man

Foto: Gary helping us puttning out roof tiels on our house.


Saturday my brother in law, Gary Binfield, past a way to early at the age of 42 years old of heart failure.
He was a great father, a loving husband and a wonderful friend and the best brother in law you could have. He left a wonderful wife and two children, 5 and 1 years old.
He was a hard working successful business man, former elite swimmer and an Olympic swimmer in Soul 1988 for UK, his native country.

We are all missing you and think about you!
Your memory with always be with us.
Rest in peace.


söndag 16 mars 2008

Blogg pause

Jag kommer att göra en bloggpause på någon vecka eller så pga av tråkiga omständigheter i familjen.
Jag och maken åker till USA på tisdagmorgon.

Sköt om er så länge här ute!

I will take a pause in my writing out here due to sad circumstances in the family.
Me and my husband are leaving for US early Tuesday morning.

Take care all!

Bäst & Pest


Soffhörnan TV-bänken

Jag har valt olika delar av vårat vardags rummet att visa upp i Bäst & Pest. Våran underbara soff hörna som både jag och maken ibland slåss om framför TV:n.
Mitt emot så står ett lågt skåp under TV-en med ett stort fat med snäckor som är plockade på våran bröllops resa. Den svarta lilla saken ni ser till vänster i fatet är ett rock ägg som jag hittade på Outer Banks i South Carolina.Jag gillar mina illande organge röda loppis fynd och ärvda saker som står i söderfönstret och mina orkideer.
Pest är helt klart vårat matsalsbord. Svärmor om du läser det här så får du förlåta mig ;-)
Bordet har min man ärvt av sina föräldrar och är väldigt illa åtgånget, stora fläckar av bordsytan är missfärgad i lacken pga väta värme osv som både vi har orsakat och som fanns sedan gammalt. Stolarna har en ilandes senapsfärgad klädes som är väldigt hårt nött.

Ovanför så hänger min och min makes träto ämnen, lampan, han älskar den och jag avskyr den
alla som känner oss har hört det här förut ;-).

Så fort vi har fått färdigt på övervåningen så kommer matsals möblemanget och lampan att bytas ut, men så länge vi inte vet exakt hur saker och ting kommer att se ut så är det ingen ideé att börja köpa nya möbler.

Här med utmanar jag följande med bloggare här ute, men av tidsbrist så tar jag mig friheten att begränsar mig tre styck som blir utmanade:

Colonialeast med sina vackra bilder så inspirerar hon oss andra renoverings freak.

Hugalarssonsliv en kul och annorlunda blogg som får mig att skratta.

Nicolinasboning vars blogg om renovering och allt annat får en att känna sig som hemma


Reglerna är:
1. Länka till den person som utmanat dig.
2. Visa vad du är mest respektive minst nöjd med i ditt hem.
3. Utmana sedan 5 personer att göra detsamma.

Nytt försök med trappan

Jag tog och fotade av tidningen till slut så ni får se hur trappan ser ut och för mitt eget minnas skull.
Hoppas ni alla har haft en bra helg!

fredag 14 mars 2008

Äntligen har jag hittat trappen med stort D!Jag har letat lite halvhjärtat efter en trappa som vi ska ha till övervåningen i olika omgångar men nu tror jag jag äntligen har hittat något som jag/vi vill ha!
När jag var i mataffären och bläddrade i Drömhem & Trädgård så råkade jag få syn reklam för trappfirman SSC- Skelefteå Snickericentral och där var den äntligen mitt framför näsan på mig på bild! De har som tur väl är återförsäljare i Göteborgstrakten och jag kommer helt klart göra ett besök dit innom kort.
Tyvärr har jag inte hittat någon hel bild som finns i tidningen så jag får visa lite detaljbilder på trappen i stället som jag har hittat lite här och var.

Idag har min blogg haft sin 5000 besökare! Det tycker jag ska firas med en blomma till er alla som har hittat hit.

Ni får ha en underbar helg!

Foto: Sri Lanka 2004

torsdag 13 mars 2008

Spegel, spegel på väggen där

Foto: FormandFunction Mått: 100 x 50 cm

Jag har blivit utmanad av Drömmar om Gotland till Bäst & Pest. Vilket innebära att jag ska visa det som jag gillar bäst i mitt hem och det jag gillar minst.... det var inte lätt. Det finns så mycket både stora saker och detaljer som jag tycker om och inte så jag är tvungen att fundera någon dag till innan jag slutför utmaningen + jag behöver lite bra dags ljus för att kunna fota.

Spegel tycker jag är helt underbar och till hör en serie som heter Narcisse och heter Spline. General agent i Sverige är formandfunction.se och kommer i från franska Domestic.
Tratt kisse

Foto: Taklyftet, före Smilla fick tratt

I går var jag tvungen att ta Smilla, lill kissen till veterinären. Vi har en stor röd hankatt som terroriserar grannskapet, innan vi satte in kattlucka med magnet lås så var han inne i vårat hus och ställde till elände. Jag tror är den som har bitit våran katt för lite mer än en månad sedan och som gör att Smilla har en inflation i ena benet.
Våran kisse har linkat av och till sen hon fick bettet och fått penicillin vilket inte har hjälp och nu har hon fått en varböld på armbågen på frambenet, så igår var det dax att ta henne till veterinären igen. Så för tillfället har vi en liten kisse med drenage på benet och med en strut på huvudet som hon avskyr.


tisdag 11 mars 2008

MersmakDe här roliga vägg dekorationerna ger helt klart mersmak. Vem vet det kanske blir något sådan någon gång i framtiden när våran övervåning är färdig.Att pussla min egen matta eller tallriksunderlägg faller mig helt klart i smaken.
Allt går att hitta på Favoritsaker.


måndag 10 mars 2008

Golv


Jag har hittat en golv som jag tycker skulle vara vackert på övervåningen hos DalaFjord. Det är ett borstat golv som gör att ådringarna framträder och det är väldigt vacker. Det går att behandla med olika typer av färg pigment så man kan få det i mörkt , ljust eller vad man önskar. Skötsel är att man tvättar det med såpa då och då.

Foto: DalaFloda

söndag 9 mars 2008

Skånska trädgårdar


I helgen har vi varit på barndop i Skåne. Jag får erkänna att Malmömässan drog en hel del när vi körde förbi, det var Skånska trädgårdar och Hem och Villa mässa där i helgen, men det fanns tyvärr inte tid för några "små" utflykter.

Jag får nöja mig med att titta på mina keramiska blommor som hänger ovanför våra säng i sovrummet i stället ... fast det är inte samma sak som riktiga blommor med klorofyll!

Köks styling

Vi påbörjade en minirenovering i köket förra sommaren som äntligen börjar närma sig klart, husbygget kom i vägen så vi mäktade inte med att få färdigt. Jag och maken funderade på vad vi skulle göra med köket och eftersom att byta kök inte riktigt fanns med på den ekonomiska kartan så vi gjorde bara ett ansiktslyft.

För 6000 kr så känns det som om vi har fått ett nytt kök. Det vi har bytt ut är:
  1. Tapeter
  2. Handtag på alla luckor, de guld färgade gångjärnen tog jag och tvättade med T-sprit och tejpade så jag kunde sprejmålade med metalic billack, mycket billigare än att byta ut alla gångjärn.
  3. Bytt bänkskivor från de hemska bruna laminat skivorna till nya fräscha med granit mönster.
  4. Kaklat om och satt upp glasmosaik, jag stod inte ut med de beige plattorna med palmer på.
  5. Under skåpen har vi bytt lysrörsamaturen mot spottar. Valet föll på Julas ljusramp med inbyggda spottar, 2 spots -149 och 3-spots 199 kr st.
  6. Målat om alla fönsterfoder som var läskigt mörkbruna innan.
  7. Som grädde på mosen så har jag också fått nya vinklade kontakter i bakkant , så jag slipper att ha sladdar i diskhon varje gång jag ska vispa något.
  8. Jag glömde nämna att vi bytte fläkten också och det ingick i de 6000 kronorna!
Slutsatt det går att göra mycket för lite pengar ibland!

I går så slutförde maken det sista eljobbet så nu är det bara för mig att fixa gardiner ocksåNi får alla ha en trevlig helg!

fredag 7 mars 2008

Oväntad skattkammare


När jag kollade runt lite på några byggnsdsvård sidor för att få inspiration till snickarglädje så hittade jag den här gamla dörren och de ville ta 2.200 kr stycket för dem!
Jag inser helt plötsligt att jag har en dold skatt i en av ladugårdarna vid sommarstugn. Nästa gång vi ska ner till sommarstugan ska jag rota på höloftet för jag vet att det står några otroligt vackra dörrar någonstanns, håll tummarna för mig att det är i ett så pass gott skicka att de kanske går att återanvända på övervåningen.

Sen hittade jag ytterligare dyrgripar... de här gamla spisarna ligg på ett pris på 4.500-12.000 kr och jag har två ståendes i uthuset vid sommar stugan!
Däremot vet jag inte riktigt vart jag skulle kunna få användning för dem hmm...

torsdag 6 mars 2008

FönsterfoderHär kommer lite mer om fönsterfoder och snickarglädje när jag ändå är i farten. De här bilderna hittade jag åter igen på www.hallahus.se och är väldigt pedagogiska hur man gör ett fönsteröverstycke. Först så sågar man till konsolerna som håller upp överliggaren och tillslut så sättar man dit listen.

Jag hittat en ännu bättre sida om snickarglädje - www.snickarglädje.se, där finns mängder med bilder och information hur man går tillväga!

Här är ytterligare en variant på fönsteröverstycke.

Jag vill ha.... det återstår att se om jag lyckas övertala maken bara ;-)


Gamal vacker farstubro

För tillfället är jag på jakt efter information på hur gamla hus ser ut och dess snickarglädje och jag har hittat lite av varje här ute på nätet. Jag tycker att snickarglädjen är otroligt vacker och att räcket skulle passa otroligt bra på våran balkong.
Den här underbara bilden hittade jag på http://www.hallahus.se/
Det är en väldigt bra sida om renovering av ett gammalt hus och olika svenska byggstilar från 1700-1800 tal tills nu.

Ytterligare tips till på en bra sidor där man kan hitta information om gamla hus och snickarglädje är www.byggnadsvard.se
och
www.kultur.nu

onsdag 5 mars 2008

Vindskive sol

Jag funderar på hur vi ska göra med avslutningen mot nock och ner mot regnrännorna på huset och jag har hittat lite inspiration. Jag gillar ovan bild för det blir en snygga inramning av takkupan. Det kanske blir något sådant på baksidan ovan balkongen.


Det här är en enklare variant med mindre "strålar" i solen som jag också tycker är vacker. Den lilla sågade vågformen vid avslutning nedåt är också snygg. Jag ska skissa på en massonit skiva och testa hur det passar på vårat hus på gavlarna.

Ritningar del 3 - Gavlar

Jag får forsätta att visa ritningarna som jag lovade innan. Den här gången är det gavlarna som visas upp. Ovan ser ni södergaveln med fönsterpartiet som är jag väldigt nöjd med. När huset har blivit målade och fönster foderna har blivit upp piffade runt hela huset kommer det bli väldigt bra.

Norr gaveln är rätt intetsägande utan ett enda fönster.


tisdag 4 mars 2008

Bilder från "Mitt förra liv"

Skatan undrade vad det var som skymtade i trädgården och då kom jag på idéen att visa lite bilder från mitt "förra liv" som keramiker och konstnär. Jag har totalt sju och ett halvt år bakom mig med konstnärstudier på olika skolor och universitet och hiskeliga studielång ;-)
Av olika orsaker så har jag för närvarande lagt min konstnärsbana i malpåse, tills tiden är rätt igen i framtiden. Men här kommer några glimtar från "förr", materialet är lera/keramik - stengods. Varje pjäs är ca 60-80 cm i diameter.

Den grå överst ligger numera som en ruin i min trädgård och snödropparna växer rakt igenom den, ni kan se en bild på det i inlägget om vårtecken.

söndag 2 mars 2008

Trädgårdsdesign kursBild är lånad från http://www.monarda.se/

Helgens trädgårdsdesign kurs var enormt kul och inspierande. Kursen hölls via Studieförbundet Vuxenskolan och heter "Trädgård att Längta Till" och det gör man sannerligen, det kliar något vansinnigt i fingrarna att börja gräva och fixa men jag får ge mig till tåls lite till.

Vi har bla fått en inblick i hur man gör en trädgårdsplan. Min egen är inte presentabel ännu så jag har lånat bilden ovan från Monarda, för att visa hur det kan se ut...
Hmm, vi får väl se hur min blir... som sagt var jag nämde innan att vi fick en inblick hur man gör och det är inte helt enkelt och mycket att tänka på när det gäller vad man har för vision och tankar om vad man vill ha sin trädgård till. Ska man skapa olika rumsligheter, man måste tänka på trädgårdens "tak", hur stora blir perenner, buskar och träd så man inte sätter för tätt eller glest och mycket, färg och form och mycket, mycket mer att ta hänsyn till.
Just nu sitter jag och plitar på en växt förteckning för glatta livet och inser att jag har mer växter än jag hade en aning om... är just nu uppe i ett 100-tal olika sorter.

I valet och kvalet om en trädgårdsbloggJu mer jag har funderar över att starta en trädgårdsblogg ju mer övertygad blir jag om att jag INTE ska starta en trädgårds blogg. Jag inser att min tid är begränsad, jobb bygge osv, och jag inte kommer att orka att underhålla en till blogg. Så jag ändrar min åsikt från förra inlägget ;-) ... till maken brukar jag säga att det är min rättighet som kvinna att vara velig och ångra mig ... han köper det så länge han slipper att göra om något ;-)

I stället kommer jag att införliva min trädgård i Taklyfts bloggen trots allt!
Så de som är intresserad av att följa bygget får stå ut med att läsa massor om trädgård också framöver!

Snickarglädje

Foto: GP 2008-01-14

Jag har en stor svaghet för snickarglädje och tycker att det ger karaktär och liv åt ett gamalt hus. Vårat hus är inte gamalt men efterom vi medvetet inte har valt att ha ett modernt hus, (övernskommelse mellan makarna Taklyft eftersom maken inte är så förtjust i för stirkta linjer), så vill jag nu försöka dra huset så mycket som möjligt mot den äldre stilen med snickar glädje och krusiduller men vi ska inte har riktigt lika mycket som på bilderna i det här inlägget.Är inte de här gamla husen bara underbara?

Balkong inspiration


Jag har hittat en bild på hur jag skulle vilja att våran balkong på utsidan ska se ut. Jag vill har rejäla hörnstolpar med snygga avslutningar ovanpå. Räcket och gallret nedanför ska vara separerat för det ger ett mycket vackrare och luftigare intryck.

I veckan ska ringa till våran plåtslagare och se om han kan komma till sommaren eller hösten och göra plåtningen på ovansidan. Det ska bli kul och se när han kan komma för förra gången jag försökte så hade han 6-8 månaders vänte tid.

lördag 1 mars 2008

I mitt nästa liv ska jag bli katt!


I mitt nästa liv ska jag bli katt!

En sak som är säker så vet våra katter vet hur de ska njuta och ta det lungt. Får jag presentera Titus (randing kiss) - våran han katt och husses kisse och Smilla (vit) - som är mattes lilla ögonsten ;-). Så här såg det ut i våran säng här om kvällen, Smillas ställning får mig att få ont i ryggen bara jag tänker på vrida till ryggraden så.

Matte tar det rätt lugnt den här helgen också, jag är på trädgårds design kurs och roar mig kungligt och får massor av inspiration. Husse är fortfarande förkyld och har varit hemma från jobbet tre dagar den här veckan så han har fått dispens från husbygget.